Wat is het nieuwe werken?

Wat zijn de voordelen van het nieuwe werken?

Voordat de voordelen van het nieuwe werken besproken worden moeten we eerst kort ingaan op de gedachtegang van het nieuwe werken en wat dit voor effect heeft op de arbeidscultuur. Het nieuwe werken is een nieuwe manier van denken over het organiseren van bedrijfsprocessen rondom informatievoorziening.  Medewerkers werken op een andere manier samen; zij zijn locatie- en tijdsonafhankelijk. Dit artikel gaat in op de voordelen van het nieuwe werken.

Het nieuwe werken wordt inmiddels door steeds meer bedrijven toegepast, maar hoe kunt u het nieuwe werken introduceren op uw kantoor? Het nieuwe werken brengt de volgende voordelen met zich mee:

Meer tijd door het nieuwe werken

Doordat medewerkers minder locatieafhankelijk zijn dankzij het nieuwe werken, er is immers alleen een computer of laptop nodig met een internetverbinding en in sommige gevallen connectie met bedrijfssystemen, kan er vanaf diverse plekken gewerkt worden. Files kunnen vermeden worden door thuis te werken, of met buiten-de-spits tijden te werken. Dit scheelt reistijd voor de medewerkers, scheelt CO2-uitstoot en kan het bedrijf besparen op kosten voor vervoer.

Minder werkplekken nodig bij nieuwe werken

Doordat er deels thuis gewerkt kan worden kunnen kantoorruimtes flexibeler worden ingedeeld. Er zijn minder werkplekken nodig en een bedrijf kan besparen op printkosten doordat documenten via internet makkelijker deelbaar en beschikbaar zijn. Ook kunnen parttimers zo afwisselend plaatsnemen op kantoor. Dit werkt erg ruimtebesparend. 

Meer balans

Het nieuwe werken wordt door veel nieuwe medewerkers als een voordeel gezien met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. Kunnen werken waar en wanneer men wil kan meer balans brengen tussen privéleven en werk. Thuiswerken is namelijk bij veel mensen een geliefde werkvorm, en dit is mogelijk dankzij het nieuwe werken.

Bovenstaande voordelen zijn volgens Dé Kantoorvakhandel de belangrijkste voordelen van het nieuwe werken. Wilt u advies over de inrichting van uw kantoor volgens het nieuwe werken? Uw kantoorvakhandelaar kan u deskundig advies geven. Vind uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel via verkooppunten

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt