Wat is het nieuwe werken?

Wat is een dicteerapparaat?

Een dicteerapparaat is een geluidsrecorder met een microfoon die eenvoudig gebruikt kan worden om gesprekken op te nemen. Er bestaan zowel analoge als digitale dicteerapparaten. Het verschil tussen deze twee is dat bij analoge dicteerapparaten de audio wordt opgenomen op kleine cassettes  en de audio van digitale dicteerapparaten wordt opgeslagen op een geheugenchip. Daarnaast bestaan er ook pennen die uw aantekeningen omzetten naar een digitaal bestand en uw gesprek opnemen. Deze zogeheten interactieve dicteerapparaatuur worden steeds populairder.
 

Voor elk gesprek een dicteerapparaat

Dicteerapparaten worden in veel beroepen gebruikt, bijvoorbeeld door journalisten of artsen, maar ook op kantoor is een dicteerapparaat een veelgebruik kantoorartikel. Met een dicteerapparaat kan een vergadering, interview of persoonlijke mondelinge notitie eenvoudig worden opgenomen. 
 

Verschillende formaten dicteerapparaten

Er bestaan verschillende formaten dicteerapparaten, van zakformaat tot grote opnameapparaten. Ook zijn er speciale dicteerapparaten die speciaal gemaakt zijn voor vergaderingen, zoals het dicteerapparaat Philips Meeting set dpm8900. Ook zijn er dicteerapparaten die bediend kunnen worden met speciale voetschakelaars, met een smartphone-app of zelfs handsfree.

 

Voordelen van een dicteerapparaat

Een dicteerapparaat heeft vele voordelen ten opzichte van gewoon notuleren:
  • U kunt uw handen vrij houden om alleen de belangrijkste aantekeningen te maken.
  • U kunt meer aandacht aan het gesprek of de voordracht geven, omdat er tijdens de opname niet geschreven hoeft te worden.
  • De audio kan steeds opnieuw worden beluisterd en alsnog worden uitgewerkt.
  • Kleine dicteerapparaten, zoals de Digital Voice Recorder Philips dvt1700 of het dicteerapparaat Olympus dm-650,  zijn handig om onderweg te gebruiken.
  • Een dicteerapparaat kan ook als geheugensteuntje dienen voor u of uw collega’s.
  • Goede ideeën kunnen altijd worden ingesproken en gaan dus niet meer verloren.
  • Bij digitale dicteerapparaten is het vaak mogelijk de audio naderhand te bewerken.
Meer weten over dicteerapparatuur? Ga voor advies en aanschaf van dicteerapparaten naar een kantoorvakhandel bij u in de buurt

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt