Wat is het nieuwe werken?

Hoe introduceer ik het nieuwe werken op kantoor?

Het nieuwe werken is een belangrijke hype binnen de kantoorwereld. De belangrijkste factor van het introduceren van het nieuwe werken binnen uw organisatie is de definitie. Over deze werkvorm zijn op internet tal van specifieke definities terug te vinden. Over nieuwe manieren van leidinggeven, communiceren en samenwerken.  

Voordat uw uw plannen kenbaar maakt over het introduceren van het nieuwe werken moet u eerst deze definitie samen met de verantwoordelijke leden binnen uw kantoor afstemmen. Pas dan kunt u aan de slag gaan met een plan van aanpak. Met het introduceren van het nieuwe werken binnen uw kantoor voorkomt u bepaalde (onvoorziene) verwachtingen.

Advies

Laat u, indien gewenst, adviseren door een extern bureau waar u een op maat gemaakt advies ontvangt over het implementatietraject binnen uw kantoor, en nog belangrijker, of het nieuwe werken zal passen binnen uw bedrijfscultuur. Het kan namelijk zo zijn dat deze werkvorm in uw bedrijf absoluut niet past en dit zou vervelend zijn wanneer u deze werkvorm probeert in te voeren.

Projectteam HNW

Indien u bent overtuigd van de voordelen van Het Nieuwe Werken kunt u overgaan tot het creëren van draagvlak voor het nieuwe werken binnen uw organisatie. Laat een projectteam, bestaande uit diverse medewerkers uit alle lagen van uw organisatie, meedenken over de implementatie van het nieuwe werken bij u op kantoor en wat voor gevolgen dit zal gaan krijgen voor de bedrijfscultuur. Dit zelfde projectteam kan de taak op zich nemen het draagvlak onder uw medewerkers te vergroten. Zorg dat u uw medewerkers blijft informeren over het proces rondom het introduceren van Het Nieuwe Werken binnen uw kantoor.

Met bovenstaande handvatten heeft u een algemeen beeld gekregen hoe u het nieuwe werken kunt introduceren op uw kantoor. Raadpleeg voor specifiek advies een bureau wat gespecialiseerd is in de implementatie van Het Nieuwe Werken.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt