Wat is het nieuwe werken?

Hoe werkt een kopieerapparaat?

Wanneer u bent geïnteresseerd in de werking van een kopieerapparaat, bijvoorbeeld omdat u een (herhalend) probleem heeft met uw huidige kopieermachine, dan volgt hier een korte uitleg over de werking van een kopieerapparaat. 
 

Werking kopieerapparaat

Met een kopieerapparaat kunt u afbeeldingen en teksten snel kopiëren, ook wel fotokopiëren genaamd. Hoe werkt dit precies? De huidige kopieermachines die tegenwoordig verkrijgbaar zijn werken met een scanfunctie, waarbij het beeld dat wordt ingescand kan worden gecorrigeerd in contrast voor een optimale kopie. De ingescande afbeelding of tekst wordt ingeladen op een elektrisch geladen printrol, waarna deze scan met behulp van tonerpoeder op papier wordt overgebracht. De klep van uw kopieermachine moet tijdens het kopiëren gesloten blijven omdat bij teveel licht de elektrische lading wegvalt. Het papier wordt tijdens het maken van de kopie statisch geladen en hitte zorgt ervoor dat de tonerdeeltjes worden overgebracht op de delen van het papier die overeen komen met de tekst en afbeeldingen op de ingescande printrol. 
 

Kopieerpapier

Dat u speciaal kopieerpapier nodig heeft voor een kopieermachine is geen fabel. Het kopieerpapier dat u wilt gebruiken moet geschikt zijn voor de hitte van uw kopieerapparaat. Meer uitleg hierover vindt u in het artikel 'Waarom zou ik speciaal kopieerpapier gebruiken?' 

 

Functies kopieerapparaat

Uw kopieerapparaat kan over diverse functies beschikken, zoals een ADF en optionele papierlades. De specifieke werking van uw kopieerapparaat is afhankelijk van de aanwezige functies in uw kopieermachine. 

Meer weten over kopieermachines en de werking ervan? Ga langs bij een ervaren specialist in kantoorartikelen. Uw lokale kantoorvakhandel voorziet u van deskundig advies rondom de aankoop van een nieuwe kopieermachine. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt