Wat is het nieuwe werken?

Hoe maak ik onderscheid tussen nuttige en nodige kantoorartikelen?

Onderscheid maken tussen nuttige en nodige kantoorartikelen is niet altijd gemakkelijk. Hoe bepaalt u nu u écht nodig heeft? Natuurlijk kunnen nuttige kantoorartikelen ook essentieel en onmisbaar zijn. Andersom kan het echter zo zijn dat nuttige kantoorartikelen erg leuk zijn om te hebben, maar niet direct bijdragen aan uw dagelijkse werkzaamheden.

Nuttige versus nodige kantoorartikelen

Hoe u onderscheid maakt tussen nuttige en nodige kantoorartikelen is voor een groot deel afhankelijk van de omgeving waarin de kantoorartikelen gebruikt worden. Wilt u een selectie maken voor uw bedrijf, of wilt u nuttige en nodige kantoorartikelen onderscheiden voor uw privékantoor? Laat u bij het onderscheid maken leiden door uw dagelijkse werkzaamheden. Zo kunt u bepalen wat nuttige kantoorartikelen zijn en welke kantoorartikelen u écht niet kunt missen.

Nuttige kantoorartikelen

Denk goed na over de kantoorartikelen die essentieel zijn bij het uitvoeren van uw dagelijkse werkzaamheden. Heeft u bijvoorbeeld echt allerlei kleuren balpennen of post-its nodig? Deze kunnen heel nuttig zijn om categorieën aan te geven of duidelijk te maken wie welke aantekeningen heeft gemaakt. Echter, ze zijn niet onmisbaar en daarmee kan dit soort kantoorartikelen eerder als nuttig dan nodig bestempeld worden.

Onmisbare kantoorartikelen

Wat wel belangrijk is, is dat u te allen tijde voldoende schrijfwaren heeft. Ook kantoorartikelen voor archivering, zoals ordners of archiefdozen, zijn vaak onmisbaar en dus nodig. Denk daarbij ook aan etiketten. In het digitale tijdperk kunnen veel bedrijven ook niet meer zonder digitale opslagmiddelen en ICT-accessoires voor tablets en telefoons.

Onderscheid maken naar eigen inzicht

Wat u écht nodig heeft en wat voor u onmisbare kantoorartikelen zijn, bepaalt u dus voor een groot deel zelf. Denk goed na over de dagelijkse werkzaamheden en wat u nodig heeft om deze soepel uit te voeren. Op basis daarvan kunt u onderscheid maken tussen nuttige en nodige kantooartikelen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt