Wat is het nieuwe werken?

Wat is de invloed van het nieuwe werken op kantoorruimtes?

Het nieuwe werken, heeft dit invloed op kantoorruimtes? Vanwege diverse redenen zijn zowel werkgevers als werknemers op zoek naar een flexibele manier van werken. Efficiënt werken en besparingen op kostenposten speelt een rol bij werkgevers, terwijl werknemers zoeken naar vrijheid, uitdagingen en een betere balans tussen werk en privé. Hierom is het nieuwe werken geïntroduceerd.

Dit nieuwe werken heeft een grote invloed op de inrichting van (thuis)kantoorplekken waar gewerkt moet worden waarbij de nadruk van het nieuwe werken ligt op de herinrichting van de werkplek. 


Het nieuwe werken en kantoorruimtes

Door snelle technologische veranderingen kunnen steeds meer taken plaats- en tijdonafhankelijk worden uitgevoerd. Dit heeft effect op de inrichting van kantoorruimtes. 
 

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Door het nieuwe werken ontstaat er meer behoefte naar losse eilandjes binnen bedrijven in plaats van een afdeling gevuld met dezelfde werkplekken. De focus bij het nieuwe werken ligt niet meer op de werkplek, maar op het werklandschap. iPads zorgen ervoor dat ook onderweg medewerkers via cloud-diensten kunnen werken. 

 

Thuiskantoor

Voor medewerkers die een dag of vaker in de week van huis uit kunnen werken is het van belang om dit thuiskantoor goed in te richten. Overleg met uw werkgever welke kosten u vergoed kunt krijgen voor de aanschaf van kantoorartikelen zoals een ergonomische bureaustoel, een multifunctionele printer en een vergoeding voor uw elektriciteits- en internetrekening. 

Uw lokale kantoorvakhandelaar is de aangewezen persoon om u van advies te voorzien rondom de kantoorinrichting en het nieuwe werken. Met een assortiment van 21.000 kantoorartikelen, verkrijgbaar bij ruim 600 kantoorvakhandels in Nederland en België vindt u snel wat u zoekt. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt