Wat is het nieuwe werken?

Hoe richt ik een postkamer in?

Met een efficiënte postkamer kunt u snel grote mailings versturen vanuit uw bedrijf. Wilt u meer weten over de inrichting van een postkamer en welke machines uw postkamer nodig heeft om zo optimaal mogelijk de post te kunnen verwerken? Lees de tips van Dé Kantoorvakhandel over de inrichting van een postkamer.

Welke soorten postkamermachines zijn er?

De belangrijkste inrichting van uw postkamer zijn de postkamermachines. Deze machines nemen redelijk wat ruimte in beslag. Zorg dan ook dat de ruimte die u voor ogen heeft als postkamer aanzienlijk is, met voldoende ruimte per postkamermachine en genoeg werk- en doorloopruimte voor uw medewerkers. Een te klein ingerichte postkamer komt de productiviteit niet ten goede.

Houd bij de inrichting van uw postkamer rekening met de aanschaf van de volgende postkamermachines:

Inrichting postkamer: de couverteermachine

Onmisbaar in uw postkamer is de couverteermachine. Hiermee kunt u in een mum van tijd een grote bulk brieven automatisch in enveloppen laten glijden en deze sluiten. Een gegarandeerde geld- en tijdsbesparing als u meer dan 800 enveloppen per maand verstuurt. Let bij de aanschaf van een couverteermachine voor uw postkamer op de vouwfunctie. Deze functie maakt de aanschaf van een vouwmachine overbodig.

Inrichting postkamer: de vouwmachine

Handmatig vouwen kost tijd en gaat ten koste van de productiviteit van uw postkamer. Binnen aanzienlijke tijd heeft u de kosten van een vouwmachine terugverdiend met de besparing op personeelskosten. Een vouwmachine vouwt gemiddeld 6x sneller dan handmatig vouwen. Zorg bij de inrichting van uw postkamer in ieder geval over een vouwmachine om het werk te vereenvoudigen en te versnellen.

Inrichting postkamer: de briefopener

Wanneer uw bedrijf veel binnenkomende post te verwerken krijgt is het raadzaam om bij de inrichting van de postkamer een automatische briefopener in uw postkamer op te nemen. Alle inkomende post wordt zo sneller verwerkt.

Inrichting postkamer: de trilmachine

Met een trilmachine in uw postkamer maakt u van een bij elkaar gepakte stapel papier razendsnel een rechte stapel. Ideaal als u veel papierwerk in één keer wilt verzenden via uw postkamer, of als handig hulpmiddel bij het archiveren van uw papierwerk.

Inrichting postkamer: de bindmachine

Heeft uw bedrijf veel documenten die extern gebruikt worden. Met een bindmachine in uw postkamer maakt u in minder dan een minuut een gebonden boek met een professionele uitstraling.

Inrichting postkamer: de cardprinter

Voor het zelf printen van pasjes zoals identificatiepasjes en klantenkaarten kunt u een cardprinter opnemen in het assortiment van uw postkamer.

Met bovenstaande postkamermachines richt u uw postkamer zo in dat uw bedrijf tijd en geld kan besparen. Uw zelfstandige kantoorvakhandel kan u meer advies geven over postkamermachines. Via verkooppunten vindt u een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt