Welke soorten batterijen zijn er?

Welke soorten papierformaten zijn er?

Er zijn heel erg veel verschillende soorten papierformaten. Er zijn bijvoorbeeld de papierformaten A2, A3, A4 en A5 om mee te beginnen, maar A0, A1, A6, A7, A8 en B0 tot B8 bestaan ook nog. Maar hoe weet u nou welk soort papierformaat u nodig heeft voor uw opdracht?
 

A4 papierformaat

Het papierformaat A4 kennen we allemaal wel, dit papierformaat komt het meeste voor op kantoren en in het dagelijks leven. De meeste printers op kantoren en in huishoudens printen ook met het papierformaat A4. Om te printen op kleinere formaten papier kunt u meestal dezelfde printer gebruiken, maar voor grotere papierformaten heeft u al snel een ander soort printer nodig. Let hier op wanneer u een document of iets dergelijks aan het maken bent dat geprint moet worden op een groter papierformaat dan A4. Het zou vervelend zijn als u er achteraf achter komt dat uw printer niet in het gewenste papierformaat kan printen.
 

Papierformaten en papierdikte

Papierformaten gaan van maat A0 tot A8 en B0 tot B8 en A4 wordt het meest gebruikt. 
Naast de vele verschillende soorten papierformaten is er ook verschil in papierdikte. Papierdikte wordt meestal uitgedrukt in grammen per m2. Wanneer u gebruik maakt van 90 - 120 grams papier, wil dit zeggen dat u gebruik maakt van licht (teken)papier.

Wanneer papier zwaarder is dan 165 gram, dan wordt het officieel karton genoemd. Het gewicht van papier kan oplopen tot 1kg per m2.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt