Wat is A0 formaat papier?

Papierformaat A0 wordt vaak gebruikt in bedrijven welke werkzaam zijn in de zakenwereld. Zo is het handig om het papierformaat A0 te gebruiken bij bijvoorbeeld posters. Wilt u het A0 formaat weten? Wij vertellen u de afmetingen van A0 formaat papier zodat u weet of dit het juiste papierformaat is voor uw werkzaamheden. 
 

Afmetingen A0 formaat 

Wanneer u wilt weten of het papierformaat A0 handig is voor uw werkzaamheden, moet u eerst de afmetingen weten van het A0 formaat. De afmetingen van A0 formaat papier zijn als volgt: 1189 x 841 mm. Oftewel, 118,9 x 84,1 cm. 

Een handige tip wanneer u A0 formaat papier nodig heeft en moet gaan printen, zorg dat u de juiste printer selecteert. Niet alle printers kunnen een A0 formaat printen. Wanneer u zelf niet over de juiste printer beschikt voor dit papierformaat, kunt u langs de drukker gaan. Bij een drukker kunnen ze vaak verschillende papierformaten printen, dus vast ook A0 formaat. 
 

Verschillende papierformaten

Er zijn veel verschillende papierformaten te verkrijgen voor verschillende doeleinden. Hoe groter de papierformaten, hoe meer deze gebruikt worden voor bijvoorbeeld posters, displays en collage’s. Dit werkt namelijk erg handig op het A0 formaat. 

Verder zijn er nog meer papierformaten. Het papierformaat A4 is de meest gangbare maat, maar ook de papierformaten A2, A3 en A5 en A6 worden vaak gebruikt. Welke van deze papierformaten u nodig heeft, ligt aan uw werkzaamheden. Ga naar uw plaatselijke kantoorvakhandel en schaf het papierformaat aan dat u nodig heeft.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt