Welke soorten batterijen zijn er?

Welke soorten USB-sticks zijn er?

Een USB-stick is tegenwoordig echt onmisbaar om te hebben. Zo’n klein handig product dat data kan vervoeren, overbrengen en kan kopiëren en verplaatsen. Ook fijn om de USB-stick simpelweg voor dataopslag te gebruiken. Er zijn verschillende soorten USB-sticks
 

Soorten USB-sticks

USB-sticks zijn er in verschillende kleuren en vormen. Er bestaan USB- sleutelhangers of aan keycords. Kleine sticks, micro USB-sticks, grote sticks, externe harde schijven met een groter geheugen die ook via de USB-poort werken, en ga zo maar door. USB-sticks zitten vaak achter een beschermd hoesje van kunststof. 

Bij de aanschaf van een USB-stick is vaak de opslagcapaciteit het belangrijkste criterium. Maar ook de snelheid kan er toe doen. De prijs van een USB-stick wordt bepaald door de snelheid en de opslagcapaciteit. En dat is ook waar USB-sticks zich in onderscheiden. USB-sticks verschillen van elkaar qua opslagcapaciteit, zo is er bijvoorbeeld een USB-stick 16 GB of een USB-stick 32 GB. 

Op de meeste USB-sticks zit U3-technologie. Daardoor kunt u ook programma’s meenemen en installeren of gebruiken op een computer, programma’s die dus origineel niet op de computer stonden. 
Een USB-stick is te beveiligen op de volgende manieren:
  • De gegevens op de USB-stick kunt u versleutelen;
  • Er bestaan USB-sticks met een vingerafdrukcontrole of
  • U kunt de USB-stick beveiligen met een wachtwoord. 

USB-poorten

USB-poorten worden tevens veel gebruikt, bijvoorbeeld ook in de auto voor het navigatiesysteem. Ook is de oplader van de mobiele telefoon verlengd met een USB-poort. Op die manier is de telefoon niet alleen in een stopcontact op te laden maar ook in een computer of met een USB-autolader. Wat ook ontzettend handig is en steeds meer gebruikt, zijn de powerpack laders. Deze zijn niet zwaar en werken op batterijen. Door middel van een USB-poort en USB-kabel kunt u dus zo de telefoon opladen waar en wanneer u maar wilt. 

Een USB-stick kopen? U vindt de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt via de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt