Wat is een valsgelddetector?

Kneedgum, wat is het en hoe maak ik het zelf?

Kneedgum is gum die u kunt kneden. Met een potlood schrijven is prettig, want een foutje is zo ongedaan gemaakt, met een gum of kneedgum. Kneedgum wordt eigenlijk gebruikt als u met houtskool of pastelkrijt bezig bent. Met de kneedgum kunt u dan met effecten werken of getekende stukjes weghalen. De kneedgum neemt de houtskool, het pastelkrijt of het potlood getekende goed op, laat geen vlekken achter en tast het papier niet aan.

Wel voorzichtig gummen natuurlijk, bij te harde wrijving kan het papier scheuren. Door de kneedgum regelmatig te kneden worden de stoffen en kleuren van het gummen goed opgenomen en kunt u de kneedgum voor langere tijd gebruiken. Bovendien, hoe meer kneedgum gekneed wordt, hoe elastischer het gummetje wordt. Kneedgum blijft een echte trend
 

Kneedgum maken doet u zo!

Kneedgum kan niet gemaakt worden van restjes gum want de samenstelling is anders dan een normale gum. Het is wel mogelijk om kneedgum zelf te maken. 

Benodigdheden: 
  • Bloem 
  • Water
  • Kleurstof of verf
  • Bord of snijplank
  • Eventueel een bakje
  • Lepel
Strooi wat bloem op het bord of in het bakje. Voeg geleidelijk aan water toe totdat het mengel goed gekneed kan worden. Het kneden duurt een paar minuten, kneed goed totdat de bloem en het water al echt op een kneedgum beginnen te lijken. Voeg vervolgens de kleurstof, ook niet in een keer maar in stapjes toe. Blijf goed kneden totdat u een echte kneedgum aan het kneden bent. Vraag even na of het toegestaan is op school om kneedgum te gebruiken. In sommige lessen wordt het namelijk niet op prijs gesteld als er niet meer wordt opgelet omdat iedereen te veel bezig is met kneden en geen aandacht meer voor de les heeft. 

Benieuwd naar meer onmisbare artikelen voor in de etui en andere schoolspullen? Bent u op zoek naar kneedgum? Bekijk waar de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt zit met de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt