Wat is een valsgelddetector?

Welke soorten ergonomische hulpmiddelen zijn er?

Een goede werkhouding werkt niet alleen prettiger, maar voorkomt op de korte en lange termijn ook een scala aan klachten. Dé Kantoorvakhandel zet de diverse soorten ergonomische hulpmiddelen voor u op een rij. 
 

Soorten ergonomische hulpmiddelen

Naast bureaustoelen die uw zithouding bevorderen, in hoogste verstelbare bureautafels, voetensteunen voor de juiste hoogte en hoek van uw benen en armleggers voor een goede ondersteuning zijn er nog diverse andere soorten ergonomische hulpmiddelen:

 

Concepthouders

Met een concepthouder voorkomt u dat u veel uw nek moet buigen bij het werken achter een computer wanneer u papieren documenten moet lezen. U plaats uw document in de concepthouder en plaatst deze naast uw beeldscherm. Met een concepthouder kunt u nek- en rugklachten voorkomen, omdat u tijdens het lezen van een vlak liggend document snel voorovergebogen gaat zitten. Er zijn diverse soorten concepthouders verkrijgbaar, waarvan een aantal multifunctioneel zijn. Zo kunt u een concepthouder aanschaffen die naast documenthouder ook geschikt is als memobord, klembord en tabletstandaard. 
 

Materialen voor werkplekuitbreiding

Denk bij materialen voor werkplekuitbreiding aan een speciale lade die u aan de onderkant van uw bureau monteert. Deze lade kunt u eenvoudig op de juiste werkhoogte instellen en is geschikt voor zowel uw toetsenbord als uw muis. De lade is voorzien van een zachte polssteun voor extra werkcomfort. Deze vorm van werkplekuitbreiding is ideaal als u niet beschikt over een in hoogte verstelbaar bureau en toch, in combinatie met uw verstelbare bureaustoel, de optimale werkhouding wilt bereiken. 

Ga voor advies over diverse soorten ergonomische hulpmiddelen naar een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Dé Kantoorvakhandel is de vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandels in Nederland en België en voorziet u in handig advies rondom de aanschaf van diverse soorten kantoorartikelen, waaronder ergonomische hulpmiddelen voor uw werkplek. 


 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt