Vakantie: de voorbereidingen & de planning

Kerstvakantie

Houdt u ook zo van de feestdagen? De tijd van het jaar waarin het hele gezin rond de tafel zit, omringd door lekkere hapjes. Iedereen wil de laatste weken van december thuis zijn om helemaal tot rust te komen. Begin daarom op tijd met de voorbereidingen voor de kerstvakantie. Dan kunt u onbezorgd genieten van uw vrije dagen.


Wanneer is de kerstvakantie?

De kerstvakantie valt, in tegenstelling tot andere schoolvakanties in Nederland, voor iedere regio in dezelfde weken. De kerstvakantie begint dit jaar op 23 december en duurt tot en met 7 januari 2018. Met kleine kinderen bent u gebonden aan deze dagen, net als veel andere collega’s. Het is belangrijk om op tijd verlof te vragen, zeker als u tijdens deze weken op vakantie wilt. Zorg er bovendien voor dat u tijdig de vakantie boekt. 


Goed voorbereid met verlof

Het is altijd belangrijk om de vakantie goed te plannen, of u nu op reis gaat tijdens de kerstvakantie of lekker thuis geniet van uw vrije dagen. Niet alleen uw vakantieplannen eisen uw aandacht op, maar ook het werk op kantoor. Om ervoor te zorgen dat u echt uw hoofd leeg kunt maken en niet met werk bezig hoeft te zijn, is het belangrijk de zaken goed achter te laten. Begin daarom ruim op tijd met het maken van een overzichtelijke planning. Belangrijk om in gedachten te houden:
  • Zorg ervoor dat uw collega’s op de hoogte zijn van uw vakantie en draag eventueel werk over.
  • Zet uw e-mail op afwezig, zodat mensen weten dat u niet bereikbaar bent.
  • Laat uw bureau op kantoor netjes achter en zorg ervoor dat belangrijke documenten goed zijn opgeslagen. Maak hiervoor gebruik van diverse data-opslagmiddelen.

Tijd om vakantieplannen te maken!

Heeft u twee weken vrij gekregen op uw werk? Dan wordt het tijd om plannen te maken. Bezoek een kerstmarkt in eigen land of neem eens een kijkje bij onze oosterburen. Zo komt u helemaal in de kerststemming. Of haal de schaatsen uit het vet en ga een middag naar de schaatsbaan. Het is vooral belangrijk om uw werk even te laten voor wat het is. Dat werk blijft wel liggen, dus eerst maar eens ontspannen. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt