Het nut van een vakantieplanning maken

Plannen, plannen, plannen. U wordt er waarschijnlijk mee dood gegooid op uw werk en door uw partner, maar van een goede planning plukt u nu eenmaal de vruchten. Er is niets zo lekker als ongestoord en zonder zorgen op vakantie gaan. Geen telefoontjes, geen mailtjes, geen lastige vragen of dwingende verzoeken. Zorg er dan ook voor dat u ongestoord op vakantie kan gaan, en rond alle lopende zaken netjes af voor uw vakantie. Hoe u dat doet? U weet het antwoord waarschijnlijk al: door middel van een goede vakantieplanning. Wilt u relaxt op vakantie gaan? In dit artikel leest u hoe u eenvoudig een goede vakantieplanning kunt maken.
 

Voordelen van een vakantieplanning

Het maken van een vakantieplanning zorgt ervoor dat al die prikkels in uw hoofd overgeschreven worden op papier. Verander de de stress in uw hoofd in een overzichtelijk vakantierooster. Uw hoofd wordt leeggemaakt, door de spelende zaken op uw werk in kaart te brengen.


Wanneer u een vakantieplanning maakt, weet u zeker dat er geen zaken over het hoofd worden gezien voordat u op vakantie gaat. Begin ruim van tevoren met het in kaart brengen van deadlines, opdrachten en andere relevante zaken. Regel uw zaken, en ga met een gerust hart op vakantie. Na het maken van u vakantieplanning kunt u deze printen en ophangen. U kunt afgeronde zaken markeren met een gele markeerstift, waardoor u een duidelijk overzicht creëert van zaken die afgerond zijn, en zaken die nog gedaan moeten worden. 

Het is sowieso handig om notitieblokjes of memoblaadjes te gebruiken bij het maken van een vakantieplanning. Plak bijvoorbeeld een paar memoblaadjes aan uw computer of laptop en wanneer een zaak is afgerond, verwijdert u het daarbij behorende memoblaadje weer.
 

Hoe maak ik een vakantieplanning?

Een handig programma om mee te werken is Excel. In dit programma kunt u gemakkelijk een vakantierooster maken. Als u hier niet bekend mee bent of liever op papier werkt, kunt u ook gewoon zelf een vakantieplanning maken. De kantoorartikelen hiervoor kunt u aanschaffen bij een kantoorvakhandel bij u in de buurt.
Schrijf alle zaken op die u voor uw vakantie moet afronden, en probeer een tijdsplanning te maken. Plan ruim van te voren, zodat u wat speling heeft. Geef tevens aan uw collega’s aan dat u op vakantie gaat, zodat zij hier rekening mee kunnen houden! Fijne vakantie!


Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt