Vakantie: de voorbereidingen & de planning

Herfstvakantie: ideaal om een vakantie te boeken

Een vakantie boeken is altijd een goed idee. Iedereen heeft recht op een bepaald aantal vakantiedagen en het is zonde als u die niet opneemt. Waarom wachten tot de zomervakantie als er tussendoor genoeg andere mogelijkheden zijn om even weg te zijn van kantoor? De herfstvakantie is bijvoorbeeld een mooi moment om er even met het gezin tussenuit te gaan. Laat schrijfwaren en bureauaccessoires voor wat het is, blok uw agenda en boek die vakantie!


Wanneer herfstvakantie?

Om op kantoor vakantiedagen vast te kunnen leggen, is het handig om hierbij rekening te houden met de schoolvakanties van uw kinderen. Omdat niet iedere regio in Nederland tijdens dezelfde weken vakantie heeft, vindt u hieronder een overzicht van de herfstvakantie 2017. Deze planning geldt voor zowel basisscholen als het voortgezet onderwijs.
  • Noord: 21 t/m 29 oktober 2017
  • Midden: 14 t/m 22 oktober 2017
  • Zuid: 14 t/m 22 oktober 2017

Vakantiedagen opnemen

Hoe en wanneer u als werknemer vakantiedagen kunt opnemen, is vaak vastgelegd in de cao. Toch wordt dit vaak per bedrijf apart geregeld, om te voorkomen dat werknemers tegelijkertijd op vakantie zijn. Zorg dus dat u in het begin van het jaar duidelijk hebt wanneer u graag vrij wilt zijn. Hebt u meer vakantiedagen dan dat u vakantie wilt? Vakantiedagen kunnen tot een maximum van zes maanden mee worden genomen naar het volgende jaar. Ook kunnen de vakantiedagen die u boven het wettelijk minimum hebt gekregen worden uitbetaald. Wees verstandig en houd voor uzelf gewerkte uren en vrije dagen bij met bedrijfsformulieren voor tijdsregistratie.


Uitgerust op vakantie

Vakantie is er natuurlijk om te ontspannen. Om ervoor te zorgen dat u het werk helemaal los kunt laten, moet u een aantal dingen goed regelen.
  • Zorg dat collega’s op kantoor en eventuele klanten weten dat u er niet bent, bijvoorbeeld door uw e-mail op afwezig te zetten of een memoblaadje op uw bureau achter te laten.
  • Laat geen waardevolle spullen achter op kantoor! Neem uw laptop mee naar huis in een laptoptas en berg waardevolle papieren op in mappen of opbergsystemen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt