Vakantie: de voorbereidingen & de planning

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie, ook wel krokusvakantie genoemd, is voor veel mensen een mooie gelegenheid om op wintersport te gaan. Terwijl een groot deel van de Nederlanders zich uitleeft op de piste, vieren anderen verkleed carnaval. 


Wel of geen vakantiedagen opnemen?

Als werknemer heeft u slechts een beperkt aantal vakantiedagen per jaar. Het is dus verstandig om aan het begin van het jaar te bedenken wanneer u deze gaat opnemen. Moet u rekening houden met schoolvakanties van kinderen of is uw krokusvakantie misschien al geboekt?


Houd het vakantiegevoel langer vast

Als u net terugkomt van een week skiën in de bergen in Oostenrijk, is het wel even wennen om meteen weer naar kantoor te gaan. Behalve dat u weer in het normale ritme vervalt, zien veel mensen op tegen de berg werk die hen daar staat te wachten. Vier tips om het vakantiegevoel langer vast te houden op kantoor:
  • Plan zo min mogelijk afspraken in. Vooral in de week na de vakantie heeft u eerst tijd nodig om weer in het normale ritme te komen, e-mails bij te werken en een planning te maken.
  • Sorteer uw e-mail. Om te beginnen is het verstandig om de afwezigheidsdatum van uw e-mail een of twee dagen later te zetten, zodat u rustig de tijd heeft om alles bij te werken. Daarnaast is het handig om eerst alle binnengekomen e-mails te ordenen.
  • Maak een overzichtelijke planning. Werk uw agenda bij en gebruik een schrijfblok of notitieblok om alle werkzaamheden voor de komende tijd voor uzelf op een rijtje te zetten. 
  • Ruim op. In een opgeruimde omgeving werken, zorgt voor meer rust in het hoofd. Berg papierwerk op in mappen met tabbladen en gebruik paperclips en nietmachines om alles bij elkaar te houden.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt