Wat is een whiteboard?

Een clean desk beleid, wat houdt dat in?

Orde, structuur en een opgeruimde werkomgeving dragen bij aan een efficiënte indeling van uw werkdag en uw taken. Clean desk is hierbij een populair begrip. Veel bedrijven kennen een clean-desk-beleid. Dé Kantoorvakhandel geeft u uitleg over het begrip 'clean desk', wat dit inhoudt en geeft u tips over het bereiken én behouden van een clean desk. 
 

Betekenis clean desk

Een clean desk houdt in dat aan het einde van een werkdag door de werknemer alle papieren en notities van het bureau moeten zijn opgeborgen. Leg deze bijvoorbeeld in brievenbakken, of berg ze direct op in de daarvoor bestemde ordner. Zo blijft het bureau leeg, en kan de schoonmaker makkelijk de bureaus schoonmaken. Naast een schone werkplek draagt een clean-desk-beleid bij aan een professionelere uitstraling van een bedrijf. 
 

Snel een clean desk bereiken

Voor het opgeruimd krijgen en houden van uw werkplek is de zogenoemde 5S-methode ontwikkeld. De 5S-methode bestaat uit de volgende punten voor het verkrijgen van een clean desk:
 
  1. seiri: scheiden
  2. seiton: schikken 
  3. seisō: schoonmaken
  4. seiketsu: standaardiseren
  5. shitsuke: systematiseren of in stand houden
Lees meer over de inhoud van de 5S-methode en de toepassingen van deze methode voor het bereiken van een clean desk. Wilt u meer weten over het bereiken van een clean desk en de kantoorartikelen die u daar voor nodig heeft? Ga voor advies en verkoop naar uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. Meer advies over kantoorartikelen? Ga ook de volgende keer voor advies over kantoorartikelen naar www.dekantoorvakhandel.nl.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt