Wat is een whiteboard?

Wat is het verschil tussen een glasbord en whiteboard?

Het verschil tussen een glasbord en whiteboard weten? Presenteren wordt steeds vaker gedaan door middel van presentatieborden. Er zijn meerdere soorten presentatieborden te verkrijgen, denk bijvoorbeeld aan glasborden en whiteboarden. Maar wat is is het verschil tussen een glasbord en whiteboard?
 

Glasbord

Een verschil met een glasbord en whiteboard is dat een glasbord gemaakt is van (vaak) mat zilver veiligheidsglas waar u op kunt schrijven. Vaak is het glas mat zodat er weinig last is van lichtreflectie wanneer er een beamer op het glasbord projecteert. Op een glasbord kunt u een presentatie projecteren, maar ook handmatig aantekeningen maken. 

Wanneer u een glasbord schoonmaakt moet u dit doen met een natte doek of spons. 
 

Whiteboard

Een ander verschil tussen een glasbord en whiteboard is het volgende. Whiteboards zijn presentatieborden die van mat wit emaille gemaakt zijn. Vaak is het bordoppervlak van een whiteboard mat omdat deze dan geen licht reflecteert wanneer er een beamer op schijnt. 

U kunt een whiteboard inzetten om een presentatie op te projecteren, maar ook om handmatig aantekeningen te maken. Wanneer u deze aantekeningen wilt wissen moet u dit droog doen. 
 

Meer informatie over papierformaten

Dé Kantoorvakhandel is de vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandelaren in Nederland en België. Gebruik de postcodezoeker om uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel te vinden voor advies of aanschaf van whiteboard verf en andere facilitaire producten.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt