Wat is een whiteboard?

Tips voor een opgeruimd bureau

Een clean desk aan het einde van elke werkdag is nog best een kunst. Want wat te doen met al uw documenten en spullen? In een paar minuten kunt u een hoop bereiken!
 

Tips voor een opgeruimd bureau

  • Richt een kast in met een flinke rij gekleurde ordners. Elke kleur geeft een ‘thema’ weer: ‘administratie’, ‘portfolio’, ‘klanten’, ‘studiemateriaal’, … Aan het einde van de dag bekijkt u de documenten op uw bureau en bergt ze in de daarvoor bestemde map op.
  • Voor wie een papieren administratie verleden tijd is: scan alle belangrijke stukken in en berg ze op in overzichtelijke mappen op uw computer. Zorg er, net zoals u met ordners in een kast zou doen, wel voor dat u de mappen duidelijke titels meegeeft.
  • Wie dagelijks met collega’s samenwerkt, doet er goed aan de kasten, lades, mappen en andere opbergplekken van duidelijke etiketten en labels te voorzien. Zo weet iedereen precies wat waar opgeborgen en teruggevonden kan worden.
  • Misschien wel de belangrijkste tip: voorkom dat u door de papieren en kantoorbenodigdheden uw werkplek niet meer ziet. Print niet alles uit, geef al uw spullen een vaste plek, ruim nietmachine, perforator, lamineerapparaat en rekenmachine direct op na gebruik en breng de vuile vaat aan het einde van de dag naar de keuken.

Meer informatie over een opgeruimd bureau

Dé Kantoorvakhandel is de vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandelaren in Nederland en België. Gebruik de postcodezoeker om uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel te vinden voor advies over een opgeruimd bureau en facilitaire producten.

 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt