Wat heb ik nodig voor Wiskunde a en b?

Wiskunde is een verplicht vak bij bijna elk profiel. Alleen bij het profiel Cultuur en Maatschappij is er de keuze om wiskunde helemaal niet te volgen. Wiskunde a of b is verplicht bij de profielen Economie en Maatschappij en Natuur en Gezondheid. Wiskunde b is een verplicht vak bij het profiel Natuur en Techniek. Bij Wiskunde hebben de scholieren een aantal schoolspullen nodig welke vaak toevoegingen zijn op de bestaande inhoud van de etui
 

Wiskunde a en Wiskunde b

Bij Wiskunde a gaat het vooral om statistiek en kansberekening. Dit kunt u nodig hebben voor een vervolgopleiding. U leert hier onder andere ook hoe functies en grafieken werken. Het gaat erom op een wiskundige manier bezig te zijn en een wiskundig inzicht te krijgen. Wiskunde a heeft normaal meer context dan wiskunde b. Wiskunde b is juist wat theoretischer. Wiskunde b wordt aangeraden wanneer u er echt in geïnteresseerd bent wiskundige vraagstukken op te lossen. Wiskunde b wordt aangeboden op exacte opleidingen en kan van pas komen op bijvoorbeeld op de technische universiteit of andere universitaire opleidingen. Wiskunde b is over het algemeen abstracter dan Wiskunde a en de meeste scholieren blijken Wiskunde b moeilijker te vinden dan Wiskunde a. Onderwerpen als functies, differentiëren, integreren, meetkunde en goniometrische functies zijn gebruikelijk bij Wiskunde b.  
 

Benodigdheden Wiskunde a en b

Bij Wiskunde a en b zijn dezelfde aanvullingen op de etui van toepassing. Voor beide Wiskunde heeft u namelijk in ieder geval een grafisch rekenmachine nodig. Andere benodigdheden voor Wiskunde a en b zijn:  Het hoeft niet zo te zijn dat alle schoolspullen bij elke les nodig zijn. Kijk dus welk hoofdstuk in de les behandelt gaat worden en neem mee wat nodig is. 

Het kan ook handig zijn een markeerstift mee te nemen naar de Wiskunde les om bijvoorbeeld na uw berekening de uitkomst van de som te markeren. Tevens kan een correctieroller of stift daarbij ook van pas komen. 
Tip! Het is verstandig een complete checklist te maken voor wat u nodig heeft wanneer u weer naar school gaat zodat u goed voorbereid bent. 

Voor als u op zoek bent naar schrijfwaren, grafische rekenmachines en andere benodigdheden voor Wiskunde a, b, of voor andere trends in schoolspullen kunt u altijd terecht bij uw kantoorvakhandel. Voor meer informatie en aankopen kunt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt vinden met de postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt