De gum is onmisbaar in uw etui. Wat is een gum?

Wie schrijft met potlood, weet dat een foutje gemakkelijk weggeveegd kan worden door een gum. Er zijn verschillende artikelen die niet kunnen ontbreken in uw etui. De gum is er hier een van. Voor potloden, maar ook voor pennen, biedt de gum een uitkomst. 
 

De gum

De gum is toevallig ontdekt door een Britse scheikundige, Joseph Priestley. Hij ging per ongeluk met een stukje rubber over een met potlood geschreven tekst. De tekst verdween en de gum was geboren. De meeste gummen zijn gemaakt van rubber, maar tegenwoordig wordt er ook kunststof gebruikt om een gum te maken. 
 

Hoe werkt het?

Potlood strepen kunnen verwijderd worden door wrijving van de gum. Door de licht schurende werking komt er grafiet los van het papier. Dit mengt zicht met de kleine stukjes gum die los komen. Het resultaat: de geschreven tekst is verdwenen. Er ontstaat door de wrijving wel kleine gum schilfers. Deze zijn gemakkelijk van je papier af te blazen of af te vegen. 
Door veel gebruik te maken van de potlood gum, kunnen er grafietsporen achterblijven op de gum. Wanneer de gum opnieuw gebruikt wordt, geeft dit strepen op het papier. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen. Gum op een ander stuk papier wat verder niet gebruikt hoeft te worden. De grafietsporen blijven achter op het stuk papier. Uw gum is weer schoon en klaar voor gebruik. 


Soorten gummen

Er zijn verschillende soorten gummen op de markt. 
  • de potloodgum. Deze gum kan gemaakt zijn van kunststof of rubber
  • Gum voor pen. Deze gum kan de strepen van een pen uitvegen. U dient wel voorzichtig te vegen, deze gum is namelijk hard. Het kan voorkomen bij te hard vegen dat het papier beschadigd raakt. 
  • De kneedgum. Dit is een gum die u kunt kneden. Handig tijdens examens of stressvolle situaties op het werk. 
Enthousiast geworden over de gum? Vind met de postcodezoeker een kantoorvakhandel bij u in de buurt en bekijk het assortiment! 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt