Welke soorten passers zijn er?

Een passer is een meetinstrument. Voor veel studenten is een passer tijdens de school periode van belang. Er zijn nog meer artikelen die niet weg te denken zijn uit een etui, denk aan de gum. Bent u op zoek naar schoolspullen? Lees ons advies over schoolspullen kopen
 

Hoe ziet een passer eruit?

De bekendste vorm van een passer is de passer waarmee cirkels en cirkelbogen mee gemaakt worden. De meeste passer zijn van metaal gemaakt. Het bestaat uit tenminste twee delen. Deze delen zijn gelijk in lengte en zijn door middel van een scharnier aan de bovenkant verbonden. Onderaan bevindt zich meestal een pin en aan het andere deel een potlood(stift). Het kan ook voorkomen dat er geen standaard potlood inzit. Er is dan een houder voor een tekenpen of een klemring voor een willekeurige pen, potlood of stift. 
 

Soorten passers

Er zijn verschillende soorten passers. Zoals hierboven vermeld, zijn de meeste passers van metaal gemaakt. Toch zijn er nog verschillen:
  • Metalen passer. De meest gebruikte passer is toch wel de metalen passer. Het bestaat uit een pin en een potlood. Kan ook mogelijk zijn dat u er zelf een bepaald soort schrijfmateriaal kan invoegen. 
  • Kunststof passer. Dit soort passers worden meestal door jongere kinderen gebruikt. Het model is licht en heeft een korte naald. Dit is om eventuele verwondingen te voorkomen. 
  • Passer met versteller tussen de benen. Deze passers zijn nauwkeuriger. Er kan door de versteller, tandwiel, precies afgesteld worden. Deze passers kunnen zowel van kunststof als van metaal zijn. 
  • Kraspasser. Deze passer heeft aan beide einden een scherpe punt. Hierdoor kan er een cirkel in het oppervlak gekrast worden. 

Vind door onze postcodezoeker een kantoorvakhandel bij uw in de buurt om een passer aan te schaffen. Voor meer advies over kantoorartikelen kunt u terecht op www.kantoorvakhandel.nl. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt