Welke soorten potloden bestaan er?

Alles weten over verschillende soorten potloden? Het potlood is waarschijnlijk het eerste schrijfgerei waar u als kind mee in aanraking kwam. Kleurpotloden voor kunstige tekeningen en ‘gewone’ potloden voor de eerste echte letters op papier. Potloden bestaan al jaren, in vele soorten en maten. Op menig kantoor ligt er nog altijd een potlood in iedere bureaulade. Goedkoop, makkelijk en bovendien uitgumbaar!
 

Soorten potloden

  • Potloden: Handig om eenvoudig en snel een aantekening te maken of een snelle schets op papier te zetten. Verkrijgbaar in diverse hardheden.
  • Kleurpotloden: Kleurige tekeningen of heldere correcties, kleurpotloden kennen vele toepassingen. 
  • Vulpotloden: Deze potloden gaan extra lang mee door de vervangbare potloodstift. Potloodstiften kunt u los kopen bij uw kantoorvakhandel. 

Creatief met potloden

Maar met potloden kunt u veel meer doen dan schrijven of tekenen. Gebruik het slijpsel bijvoorbeeld om een grappige prent te maken voor aan de muur of bouw een meubelstuk dat compleet uit potloden bestaat. Ga met collega’s creatief aan de slag met potloden tijdens een workshop en knutsel bijvoorbeeld een origineel (relatie)geschenk of kunst voor op kantoor.
 

Advies en inspiratie

Alle soorten potloden en accessoires als potloodstiften en puntenslijpers vindt u bij uw lokale kantoorvakhandel. Nieuwsgierig naar ‘out-of-the-box’ toepassingen voor potloden? Dé Kantoorvakhandel heeft de leukste kunst met potloden voor u verzameld op Pinterest.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt