Hoe kan ik financiële administratie goed bijhouden?

Financiële administratie, of het nou gaat om een kleine eenmanszaak of grote vennootschap, beiden hebben ze verplichte zaken die zij moeten opgeven aan de belasting met betrekking tot de financiële administratie. Aangezien het toch verplicht is om die bepaalde zaken, met betrekking tot de financiële administratie, op te geven aan de belasting, kunt u het maar beter goed doen. In dit artikel vertellen wij u hoe u de financiële administratie goed kunt bijhouden. Bijvoorbeeld met bedrijfsformulieren.
 

Belangrijke zaken

Een aantal belangrijke zaken die u niet mag vergeten als het gaat om de financiële administratie. Zo zijn er een aantal verplichte administratie posten die u zeven jaar lang moet bewaren, namelijk:
  • Alle bezittingen, schulden, verworven rechten en plichten.
  • Alle financiële gegevens. Denk hierbij aan kassabonnen, facturen, bankafschriften en bewijzen van uitgaven en inkomsten. Ook privé gebruik valt hieronder.
  • Debiteuren-, crediteuren- en voorraad administratie. Over deze posten bent u verplicht één keer per jaar een balans en resultatenrekening op te maken. Elke post op deze resultatenrekening moet schriftelijk bewezen kunnen worden.
  • Salaris administratie. Indien u personeel in dienst heeft moet u deze gegevens bewaren. 

Opbergen

Het lijkt misschien een beetje achterhaald, toch worden nog heel veel documenten op papier vastgelegd en opgeborgen. Ook bepaalde aspecten van uw financiële administratie. Natuurlijk kunt u alles digitaal opslaan, toch is het fijn als u bepaalde dingen ook op papier heeft. Als u uw financiële administratie netjes wilt opbergen kunt u gebruik maken van handige mappen, dossiers of archiefdozen van Jalema. Deze worden voorzien van een duidelijk label, zodat u precies weet waar u alles kunt vinden. Door te investeren in een slim opbergsysteem kunt u veel tijd en geld besparen. 
 

Digitaal

Natuurlijk is het ook mogelijk om uw financiële administratie digitaal op te slaan. Zo heeft u alles bij de hand en tevens een duidelijk overzicht in uw financiële administratie. Als u alles digitaal heeft opgeslagen is het wel belangijk dat u een back-up maakt op bijvoorbeeld een externe harde schijf. Als er iets met uw computer gebeurd heeft u altijd nog een kopie van alle financiële gegevens. 

Wilt u meer informatie over kantoorartikelen die u kunnen helpen met het bijhouden van uw financiële administratie? Gebruik de postcodezoeker en weet binnen enkele seconden de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel!
 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt

Subvragen