Het belang van een goede zithouding achter de computer

Veelvoorkomende oorzaken van ziekteverzuim in Nederland zijn nek-, schouder-, of rugklachten. Als werknemer of werkgever weet u vast ook uit eigen ervaring dat een goede werkhouding achter uw pc of laptop erg belangrijk is. Veel mensen die op kantoor werken, hebben na een lange, stressvolle dag vaak pijnlijke schouders, een stijve nek of pijn in de rug. Typische klachten die veroorzaakt worden doordat men geen goede zithouding aanneemt gedurende een werkdag. Zorg daarom voor een goede houding tijdens uw werkweek en voorkom lichamelijk ‘kantoorklachten’.


In alle situaties een goede werkhouding 

Een goede houding terwijl u werkt achter uw pc of laptop is essentieel, ook als u het druk heeft. Veel mensen vergeten namelijk hun werkhouding als ze snel door moeten werken. Door de werkomgeving te verrijken met ergonomische hulpmiddelen, creëert u een fijne, verantwoorde en goede zithouding. Ook wanneer u hier even niet op let. 


Ergonomische bureaus en stoelen

Flexwerken is erg populair. Over het algemeen bestaan deze werkplekken uit standaard bureaus en bureaustoelen, waaraan elke dag weer een andere werknemer aanschuift. Flexibel werken creëert veel variatie, alleen zijn deze werkplekken veelal niet afgestemd op het lichaam van uw werknemers. Door de werkvloer te verrijken met ergonomische bureaus en stoelen, zorgt u voor een goede zithouding. Dankzij deze ergonomische meubelstukken voorkomt u rug-, nek- en schouderklachten, zit u comfortabeler en stimuleert u de arbeidsproductiviteit.


Ergonomische hulpmiddelen

Ergonomie is belangrijk op kantoor. Maak uw verantwoorde werkomgeving compleet door, naast verantwoorde bureaus en stoelen, ergonomische hulpmiddelen te gebruiken tijdens uw werkzaamheden. Zo zorgt een ergonomisch toetsenbord er bijvoorbeeld voor dat uw handen op een correcte wijze geplaatst worden, wat schouderklachten voorkomt. Een ergonomische muis zorgt er weer voor dat uw hand en pols tijdens het klikken in een ‘natuurlijke’ positie komen te staan en u overbelasting in uw pols en schouder vermijdt. Er zijn diverse mogelijkheden om een goede werkhouding te creëren. Het advies is om zo veel mogelijk ergonomische hulpmiddelen om u heen te verzamelen in uw werkomgeving. Zo hoeft u niet meer te letten op uw zithouding. Daar zorgen deze hulpmiddelen immers voor. Heeft u een erg drukke werkdag of juist een rustige dag op kantoor? Geen probleem. Dankzij de ergonomische meubelstukken en hulpmiddelen heeft u in ieder geval een verantwoorde en comfortabele zithouding.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt