Een goede zithouding aan het bureau doet wonderen

Dagelijks zit het merendeel van werkend Nederland achter een pc of laptop op kantoor. Een kantoortuin is een fijne werkomgeving, waarin werknemers productief bezig zijn. Doordat werknemers veel zitten en weinig bewegen tijdens kantooruren, zijn nek-, schouder- en rugklachten veelvoorkomende ‘kantoorkwaaltjes’. Deze klachten zijn te voorkomen door een goede zithouding aan te nemen achter het bureau. 


Dé goede zithouding

Een juiste werkhouding is belangrijk om vitaal te blijven als ‘kantoorkrijger’. De ARBO controleert streng op de veiligheidsregels voor kantoorwerkplekken. Toch wordt het belang van een goede werkhouding nog vaak onderschat op kantoor, vooral wanneer mensen het druk hebben. De volgende situatie komt u vast bekend voor: u wilt voor vijf uur nog even die mails beantwoorden en die ene klant bellen. Er komen verschillende collega’s tussendoor die nog even wat willen vragen en als u opschiet gaat u het allemaal nét redden. Op dit soort momenten letten veel werknemers niet op hun zithouding. Dit is begrijpelijk, maar wel noodzakelijk. Juist als u het druk heeft moet u op uw houding letten, aangezien u dan vaak minder ontspannen in uw bureaustoel zit. Met een ergonomische bureaustoel blijft u in de juiste werkhouding zitten.


Een verantwoorde werkhouding met de ergonomische bureaustoel  

De manier waarop u zit tijdens kantooruren is belangrijk. Door een ergonomische bureaustoel creëert u een goede werkhouding, aangezien u naast de hoogte, ook de rugleuning en armleuningen kunt verstellen. Als werknemers een nieuwe stoel krijgen, wordt vaak alleen de hoogte versteld. De rugleuning en armleuningen zijn echter minstens zo belangrijk. Rugleuningen die onjuist zijn ingesteld of niet ingesteld kunnen worden, leiden namelijk tot rugklachten. Niet-instelbare of ontbrekende armleuningen zorgen weer voor nek- of schouderklachten. Zorg daarom dat uzelf en uw werknemers altijd op een ergonomische bureaustoel zitten. Hierdoor voorkomt u lichamelijke ‘kantoorklachten’ en creëert u een veilige en verantwoorde werkomgeving.  


Een ergonomisch bureau: een toegevoegde waarde

Een verantwoorde werkplek met een goede zithouding creëert u door een ergonomisch bureau te combineren met een ergonomische bureaustoel. Vaak staan bureaus te hoog of te laag, waardoor er schouderklachten kunnen ontstaan. Een ergonomisch bureau is verstelbaar, zodat u het bureau kunt afstemmen op de juiste hoogte voor de persoon die hieraan gaat werken. Indien u uw werkplek verrijkt met een ergonomisch bureau én een ergonomische bureaustoel, creëert u een correcte zithouding. Het zitcomfort en uw arbeidsproductiviteit zullen hierdoor direct toenemen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt