Agenda kopen?

Hoe maak ik een vakantieplanning in Excel?

U heeft besloten om een eigen vakantieplanning in Excel te maken. Zo is het voor u en uw medewerkers duidelijk wanneer er iemand (voor langere tijd) afwezig is. Dit biedt de mogelijkheid om hier vroegtijdig op in te spelen. 
 

Meer tijd aan werk te besteden

Het maken van een vakantieplanning in Excel heeft het volgende voordeel, het geeft weer welke vrije dagen nog meer beschikbaar zijn, zo wordt de vakantieplanning automatisch gevuld en dat scheelt u weer tijd om aan uw werk te besteden. Een ander voordeel is dat u niet te maken krijgt met klagende medewerkers, omdat zij eerder zouden hebben aangegeven vrij te willen zijn. Alles is namelijk terug te zien in de vakantieplanning die u heeft gemaakt met Excel. 
 

Vakantieplanning in Excel maken
 

Maak in Excel per maand een tabel met het aantal dagen wat in deze maand aan bod komt. Plaats zes maanden naast elkaar en de andere zes er onder. Zo maakt u een overzichtelijke vakantieplanning in Excel. Voeg onder de maanden ook de (vaste) vakantiedagen toe en geef dit weer in de agenda, zodat uw medewerkers niet onnodig vrij vragen. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt