Zelf visitekaartjes maken of laten afdrukken?

Zelf visitekaartjes maken of laten afdrukken? Die keuze is eigenlijk heel eenvoudig te maken. Zelfs met een goede kleurenprinter is het namelijk bijna onmogelijk om zelf mooie visitekaartjes af te drukken. Het papier van visitekaartjes is dikker dan het papier dat goed door een printer kan. U kunt dan wel een goede printer hebben en mooi dik papier hebben van 250 tot 300 grams, visitekaartjes komen niet zo mooi uit uw printer als bij een professionele drukker. U kunt uiteraard wel eenvoudig zelf visitekaartjes maken, door ze zelf te ontwerpen.


Visitekaartjes ontwerpen

Bij zelf visitekaartjes maken of laten afdrukken, is het natuurlijk het mooist als het visitekaartje bij de huisstijl van uw bedrijf past. U kunt de huisstijl eenvoudig op een visitekaartje krijgen door simpelweg het logo op het kaartje te laten afdrukken. Met deze tips krijgt u uw huisstijl nog beter op uw persoonlijke visitekaartjes:
  • Kies hetzelfde lettertype als het lettertype dat op uw website gebruikt wordt.
  • Laat uw slogan op het kaartje drukken.
  • Geef sommige tekstdelen dezelfde kleur als een accentkleur van uw logo, maar houdt de meeste tekst gewoon zwart, want dat is het duidelijkst.
  • Bewaar uw eigen visitekaartjes in een bij de huisstijl passend visitekaartjesmapje, dat u makkelijk mee kunt nemen.

Visitekaartjes drukken

Visitekaartjes maken is heel eenvoudig. Gebruik online zelfontwerpprogramma’s om uw wensen om te zetten in een passend visitekaartje. Met deze ontwerpprogramma’s kunt u unieke visitekaartjes maken, terwijl u uiteindelijk wel goedkope visitekaartjes kunt laten drukken. Wilt u een zeer stijlvol, nog origineler en opvallend visitekaartje? Laat het dan ontwerpen door een grafisch ontwerper. Geef wel door dat u een visitekaartje in het standaard formaat van 85 cm x 55 cm, laat afdrukken. Zo past uw kaartje het gemakkelijkst in andermans mapjes of visitekaartenmolens. Een staand ontwerp is trouwens leuk en apart, maar voor intensief zakelijk gebruik minder handig. In zo’n visitekaartenmolen is uw kaartje dan namelijk slecht te lezen, omdat de tekst dan dwars te zien is.


Tekstmarge visitekaartjes

Wilt u zelf visitekaartjes maken of laten afdrukken? Houd er bij uw ontwerp dan rekening mee dat er na het afdrukken altijd een stukje van het kaartje afgesneden wordt. Dit wordt gedaan om visitekaartjes er nog strakker uit te laten zien. Houd dan niet te krappe marges aan, want dan komt uw tekst wellicht te dicht bij de zijkant. Reken altijd minimaal 8 mm voor de tekstmarges.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt