Wat zijn de afmetingen van een visitekaartje?

Wat zijn de afmetingen van een visitekaartje? Eigenlijk heeft een visitekaartje altijd een standaard maat. Visitekaartjeshouders en visitekaartmappen hebben ook altijd een bepaalde maat. Wilt u zich onderscheiden met een groter kaartje? Dan heeft u kans dat het kaartje niet goed in het mapje van uw zakenpartner past en u hierdoor geen goede beurt maakt. Kleinere kaartjes zouden er wel in passen, maar eigenlijk is de standaard maat voor een visitekaartje gewoon een prettige maat om vast te houden en te lezen.


Standaard afmeting visitekaartje

Wat zijn de afmetingen van een visitekaartje dan? In Nederland is het standaard formaat van een visitekaartje 85 bij 55 cm, bijna hetzelfde als het formaat van een creditcard, die standaard 85,60 bij 53,98 is. In andere landen zijn de afmetingen van een visitekaartje anders en wijkt de standaard maat van een visitekaartje dus af. Zo is in de Verenigde Staten het gebruikelijke visitekaartje formaat 89 bij 51 cm, en worden visitekaartjes in China veelal gedrukt in een formaat van 90 bij 54 cm.


Zelf ontwerpen

U kunt ook zelf uw visitekaartjes ontwerpen. Er zijn diverse online aanbieders waar u keuze heeft uit verschillende achtergronden, kleuren, lettertypen en ontwerp. Waar u wel rekening mee dient te houden, is dat na het drukken er een stukje van het kaartje wordt afgesneden. Maak uw marge aan de zijden dus niet te klein, want dan kan het lijken alsof de letters bijna van het kaartje afvallen en dat is niet zo mooi.


Luxe uitstraling

Visitekaartjes zijn af te drukken op 250 grams papier, maar visitekaartjes van 300 grams papier stralen toch wel meer luxe uit door de stevigheid van het papier. Verder kunt u bij het laten afdrukken van uw visitekaartje nog kiezen voor bepaalde papierkenmerken. Zo kunt u kiezen voor een lichte glans of voor foto- of stickerpapier.


Tips voor gebruik van uw visitekaartjes

  • Geef direct bij uw zakenafspraak uw visitekaartje. Dan kunt u dit niet vergeten en komt u direct professioneel over.
  • Berg uw visitekaartjes op in een mapje, zodat u schone en ongekreukte visitekaartjes kunt uitdelen.
  • Berg uw ontvangen visitekaartjes op in een ander mapje, zodat u al uw contacten handig bij elkaar heeft. Leg de contacten op naam of sorteer ze op bedrijf, functie of afdeling.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt