Zelf foto's afdrukken of laten afdrukken?

Wat is nu beter: zelf foto’s afdrukken of deze laten afdrukken? Dat is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit die u voor uw foto’s wenst en de hoeveelheid foto’s die u wilt laten afdrukken. Lees verder en ontdek wanneer u het best kiest voor zelf foto’s afdrukken en wanneer u deze het best kunt laten afdrukken.


Afdrukken door fotoservice

Een fotoservice is heel handig. Vanuit uw kantoor of thuis kunt u digitaal uw foto’s selecteren en op de website van de fotoservice uploaden. U kunt kiezen uit een aantal opties, zoals het formaat van de geprinte foto’s, de dikte van het papier en de papiersoort. U drukt op ‘verzenden’ en klaar is Kees. Het grote voordeel hiervan is dat u zelf geen werk heeft om de foto’s te printen. Ook als u één foto wilt printen, kunt u terecht bij een fotoservice. Daarbij kunt u ook bij diverse winkels gebruikmaken van de fotoservice ín de winkel. U neemt uw foto’s op een usb-stick, externe harde schijf of disk mee en zet ze zo over op het apparaat van de winkel.
Een fotoservice kiest u als u eenvoudig en snel uw foto’s wilt laten afdrukken. Het nadeel? Als u een foutje maakt bij het invoeren van uw wensen, komt u hier pas achter als ál uw foto’s gedrukt zijn. Daarnaast moet u doorgaans ook een paar dagen op uw foto’s wachten, tenzij u kiest voor een snelle fotoservice.


Zelf foto’s afdrukken, oftewel printen

Als u kiest tussen zelf foto’s afdrukken of laten afdrukken, is het van belang om te weten hoe vaak u foto’s wilt laten afdrukken. Als dit vrijwel dagelijks of wekelijks is, is het namelijk handiger om zelf een fotoprinter in huis te halen. Zo kunt u te allen tijde foto’s afdrukken en deze meteen gebruiken. Als u vaak foto’s zelf wilt afdrukken, kies dan wel voor een speciale fotoprinter, zoals een Pixma printer. Deze kunnen foto’s in zeer goede kwaliteit printen. Vergeet ook niet om het juiste formaat fotopapier voor uw printer aan te schaffen en lees eerst over de voor- en nadelen van zowel mat fotopapier als die van glanzend fotopapier.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt