Wat is fotopapier?

Fotopapier wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Wanneer u fotopapier gebruikt om foto’s af te drukken, zult u zien dat deze een stuk mooier zijn dan wanneer u uw foto’s op normaal papier afdrukt. Dit komt omdat fotopapier van hoge kwaliteit is waardoor de foto een stuk mooier geprint wordt. 

Wel ligt het ook aan het soort printer wat het resultaat is van het afdrukken op fotopapier. Een inkjetprinter en een laserprinter zijn namelijk totaal verschillend en de resultaten die uit deze printers rollen dus ook. 
 

Soorten fotopapier

Er zijn verschillende soorten fotopapier die u kunt gebruiken om uw foto’s af te drukken. Zo verschilt fotopapier vaak in kwaliteit, maar ook in soort. Er is bijvoorbeeld mat fotopapier te verkrijgen, maar ook glanzend fotopapier. Wat het verschil tussen mat en glanzend fotopapier is, en welke het beste bij u past is uw eigen keuze. 
 

Kosten fotopapier

Fotopapier is van hogere kwaliteit dan andere papiersoorten. Er zit op fotopapier vaak een metallic-achtige glans wat het papier een visueel mooi resultaat geeft. Ook is fotopapier vaak een stuk dikker en dus steviger dan normaal papier. 

Deze factoren zorgen er uiteraard wel voor dat fotopapier wat duurder is dan normaal papier. Toch ligt het ook erg aan het soort fotopapier dat u koopt hoe hoog de kosten zijn. Wanneer u niet precies weet welk fotopapier u nodig heeft, laat u dan goed informeren bij uw plaatselijke kantoorvakhandel. Doe de postcodecheck en vindt een verkooppunt van fotopapier bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt

Subvragen