Welke verschillende soorten schriften zijn er?

Schriften horen bij schoolspullen. Van basisschool tot aan studeren, schriften zijn altijd handig om te gebruiken om notities in te bewaren. Zo heeft u alle informatie en aantekeningen in één bundel. Erg gemakkelijk dus om dingen in terug te vinden. Maar, schriften worden ook nog altijd gebruikt in het bedrijfsleven en door particulieren. Een schrift op kantoor kan namelijk dienen om bepaalde zaken in bij te houden. Er kan een schrift zijn aangeschaft voor bijvoorbeeld bepaalde administratie of om in te notuleren. Schriften voor thuis kunnen gebruikt worden om naar elkaar te schrijven, om boodschappen in te noteren, om to do lijstjes te maken, om een dagboek bij te houden en ga zo maar door. 
 

Verschillende soorten schriften

Welk schrift u het liefste gebruikt is aan u. De keuze is groot, voor ieder wat wils. Voor bepaalde vakken op school zijn natuurlijk wel specifieke schriften vereist. Zoals voor Wiskunde bijvoorbeeld een geruit schrift nodig is. Het is aan u of u liever een harde of een zachte kaft heeft. Een zachte kaft is lichter en dus makkelijk te vervoeren maar een schrift met harde kaft gaat vaak langer mee en sommigen vinden het fijner schrijven. Schriften onderscheiden zich in: 
  • Grootte: A4- formaat, A5- formaat of A6- formaat. Wat vindt u fijner, een groot schrift of een wat kleinere? Hoeveel informatie wil u kwijt kunnen op één pagina of maakt dat niet uit? 
  • Dikte: hoeveel gaat u in het schrift noteren? Is het voor een semester of voor een jaar? Er zijn schriften met 80 vel, 60 vel maar ook met 36 vellen papier. De minder dikke schriften kunnen ook groter zijn in formaat dus wellicht is dat dan voldoende. 
  • Harde kaft of zachte kaft, wat vindt u fijner werken en zal u het schrift veel gaan vervoeren? Moet het schrift tegen een stootje kunnen?
  • Aan elkaar geniet of met spiraal, vaak wordt een schrift zonder spiraal gekozen omdat er dan verder geschreven kan worden op een pagina (dan leunt uw hand op de vouw van het schrift, bij een spiraal is er minder ruimte om helemaal tot het einde van de regel verder te schrijven). Een schrift zonder spiraal is tevens handiger te vervoeren. Voordelen van schriften met een spiraal zijn wel dat een blaadje er zo tussen uit gehaald is, bij een geniet schrift zal u moeten scheuren en dan blijft het schrift niet mooi. 
  • Schriften met een meetlat of tabbladen zijn handig om zo in het schrift te sorteren en overzicht te houden. 
  • Een gelinieerd schrift of met ruit, 
  • Welk design? Schriften zijn er in verschillende kleuren en designs. 

Speciale schriften

Bovendien zijn er ook speciale schriften voor bepaalde doeleinden. In deze schriften vindt u een voorgedrukt ontwerp zoals bijvoorbeeld een tabel in plaats van lijnen:  Voor alle soorten schriften kunt u terecht bij uw kantoorvakhandel. Voor de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt gebruikt u de postcodezoeker. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt