Wat is archiveren? Met tips en advies voor u!

Bij het lezen van dit artikel vraagt u zich misschien af wat archiveren is. Door uw documenten te archiveren kunt u structuur enn orde brengen aan uw documenten. Dé Kantoorvakhandel, vertegenwoordiger van 600 kantoorvakhandelaren, zet de belangrijkste informatie rondom archiveren voor u op een rij. 
 

Fysiek vs. digitaal archief

Het archiveren van uw documenten kan zowel fysiek in een archiefruimte gebeuren, of u kunt uw archief digitaliseren om ruimte te besparen. Let er op dat u alle documenten van een bepaalde soort documentatie (bijvoorbeeld projectdocumentatie) ofwel fysiek, ofwel digitaal archiveert. 
 

Wettelijke bewaartermijn archief

Diverse waardevolle documenten waaronder loonadministratie, arbeidsovereenkomsten en facturen voor omzetbelasting kennen een wettelijk verplichte bewaartermijn. Ook documenten buiten het huidige kalenderjaar om, zoals projectdocumentatie en klantendossiers worden het snelst terug gevonden wanneer u uw archief op orde heeft. 
 

Kantoorartikelen gericht op archiveren

U kunt voor kantoorartikelen voor het opzetten of uitbreiden van uw archief terecht bij ruim 600 lokale kantoorvakhandelaren, verbonden aan Dé Kantoorvakhandel. Dé Kantoorvakhandel advies over het aankoopproces van kantoorartikelen, bijvoorbeeld over de benodigdheden om te kunnen archiveren

Meer weten over kantoorartikelen gericht op archiveren? Voor deskundig advies en aanschaf van kantoorartikelen voor het opbergen en archiveren van uw documenten kunt u terecht bij een kantoorvakhandel bij u in de buurt.  

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt