Hoe archiveer ik cd's en dvd's?

Zoveel CD’s en DVD’s in huis? Tijd om deze eens op te ruimen en te archiveren. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen.

De Kantoorvakhandel helpt u er graag bij om dit soort klusjes eenvoudig en gemakkelijk te maken. De Kantoorvakhandel biedt u namelijk alles voor op kantoor, maar ook voor thuis, om zo effectief mogelijk te kunnen werken. En dat kunt u natuurlijk het beste in een opgeruimde omgeving.


Archiveren

De makkelijkste optie is om de overtollige CD’s en DVD’s te vernietigen en weg te gooien. U hoeft dit niet met alle schijfjes te doen maar in ieder geval met degenen die u niet meer gebruikt. Op bepaalde schijfjes staat wellicht belangrijke informatie of informatie die u nog regelmatig nodig heeft.

Deze CD- en DVD’s kunt u gaan archiveren op de volgende manier: 
  • Elke CD of DVD is een dun hoesje steken, erop zetten wat er op de schijf staat en ze in de kast zetten, op alfabetische volgorde. 
  • Opbergdozen voor CD- of DVD’s gebruiken. 
  • Uw CD’s of DVD’s kunt ook ook gemakkelijk opbergen in ringbanden. Op die manier bespaart u veel ruimte en heeft u alle data geordend in de kast staan. 
  • De inhoud van elke CD en DVD kunt u ook op een harde schijf, of een extern harde schijf zetten. Op die manier heeft u alles- digitaal- bij elkaar en kunt u verder alles weggooien. Het vergt wellicht even wat tijd maar dan heeft u alles op één plek bij elkaar. Een nadeel van deze methode kan zijn dat de schijf kan crashen en dan bent u alles kwijt. Het is daarom aan te raden om sommige CD’s of DVD’s toch nog wel fysiek ook te bewaren, voor wanneer dit gebeurd. Het voordeel is dat u de grote hoeveelheid informatie ook mobiel maakt. Met de harde schijf in uw tas heeft u alle informatie, programma’s of bestanden bij elkaar en kunt u het overal mee naar toe nemen. Dit in plaats van een aantal CD- of DVD’s in uw tas. 
  • Een derde mogelijkheid is om de inhoud van de CD- en DVD’s online te zetten. Deze veilige manier van bewaren en opslaan is erg handig. 
  • Heeft u wel de ruimte en vindt u het systeem van CD- en DVD’s prettig? Dan kunt u bij de Kantoorvakhandel ook terecht voor mooie opbergsystemen

Archiveren kost even wat tijd maar het is het altijd waard om weer een en ander gesorteerd te hebben. Dat werkt toch het prettigst. Op zoek naar advies voor hoe u het beste kunt archiveren of opbergen? Kom even langs bij de Kantoorvakhandel. Uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel in de buurt vindt u via de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt