Tips om wakker te blijven op kantoor

Wakker blijven op kantoor is voor sommigen van ons nog wel eens moeilijk. Sommige mensen slapen niet goed en krijgen dus niet genoeg nachtrust. Een goede kop koffie kan hier eigenlijk niet tegenop. Daarom zijn tips om wakker te blijven op kantoor soms erg welkom. Er zijn diverse handige tips om gemakkelijk wakker te blijven op kantoor. Wij geven u in dit artikel handige tips om wakker te blijven op kantoor!


Beweging is belangrijk

Om wakker te blijven op kantoor is beweging erg belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat een korte wandeling meer energie geeft dan een koekje of chocoladereep. Een wandeling verhoogt het energieniveau voor langere tijd, waardoor u zich meer wakker voelt. Wanneer u een rondje wandelt komt er extra zuurstof in uw aderen, hersenen en spieren. Hierdoor krijgt u meer energie en kunt u makkelijk wakker blijven op kantoor. 

Loop bijvoorbeeld eens een rondje tijdens de lunchpauze. Wandelen tijdens de lunch wordt ook steeds populairder. Ook kunt u in uw kantoor een rondje lopen. Ga bijvoorbeeld eens wat te drinken halen voor uw collega’s. Of wanneer u een mailtje wilt sturen naar een collega kunt u er ook voor kiezen om even langs te gaan bij deze collega. Door beweging worden je hersenen aan het werk gezet en kunt u gemakkelijk wakker blijven op kantoor. 


Veel water drinken

Genoeg water drinken kan er ook voor zorgen dat u wakker blijft op kantoor. Uitdroging zorgt er namelijk voor dat u snel vermoeid raakt. Door voldoende water te drinken gedurende dag kunt u er voor zorgen dat je wakker blijft op kantoor. Daarnaast kunt u ook kiezen voor voedsel dat veel vocht bevat, denk bijvoorbeeld aan komkommer en mandarijnen. 


Doe eens iets anders

Wanneer u veel hetzelfde werk doet op een werkdag kun je nog wel eens erg moe worden op uw werk. Variatie in uw werk kan er dan ook voor zorgen dat u gemakkelijk wakker kunt blijven op kantoor gedurende de dag. Dus wanneer u voelt dat u een dipje heeft, is het verstandig om andere werkzaamheden te gaan doen. Hierdoor worden uw hersenen geprikkeld en kunt u makkelijk wakker blijven op kantoor. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt