Bewegen tijdens een werkdag

Een kantoorbaan is niet voor iedereen weggelegd. Zo is het lastig om tijdens een kantoorbaan veel te bewegen. U zit vaak een hele dag stil achter uw bureau naar uw computer te staren. Echter is het belangrijk dat u tijdig voor beweging zorgt tijdens uw werkdag. Anders kunt u verschillende klachten krijgen. Maar hoe kunt u nou bewegen tijdens een kantoorbaan?


Valkuilen bij een kantoorbaan

Waar u goed op moet letten bij een kantoorbaan, zijn een aantal valkuilen. Deze valkuilen zorgen er vaak al snel voor dat u weinig beweegt gedurende de dag, en dit resulteert vaak dat u ook weinig energie krijgt. Hoe minder u beweegt, hoe minder energie u krijgt. Vaak wordt u ook duf naarmate de werkdag vordert, en dit is ook niet bepaald fijn voor uw prestaties op het werk. 

Wij willen u er daarom voor behoeden dat u toch zorgt voor voldoende beweging en frisse lucht. Dit is belangrijk om productief te blijven op uw werk. Een grote valkuil is vaak de lunch. Zorg ervoor dat u níet achter uw bureau gaat lunchen. Dit is namelijk erg slecht, vooral omdat u niet bewust aan het eten bent, maar naast de lunch ook doorwerkt. Dit is valkuil nummer 1 bij een kantoorbaan, vermijd deze en behoed ook uw collega’s voor deze fout!

Verder moet u ervoor zorgen dat u niet teveel koffie drinkt tijdens een werkdag, hoe verleidelijk die cappuchino-automaat ook is. Zet een flesje water op uw bureau, dat is veel gezonder. 

Als laatste valkuil willen we u ervoor behoeden dat u niet teveel snoept. Het ziet er misschien heel leuk uit op uw bureau, die snoeppot vol met gekleurde winegums. Maar wanneer deze binnen een week leeg is, weet u dat het de verkeerde kant op gaat. 


Beweging op kantoor

Maar hoe komt u dan wel aan beweging op kantoor? Wij raden u aan om tijdens uw pauze niet binnen te blijven, maar even een rondje buiten te gaan lopen met uw collega’s. Een klein blokje om, maar zo zorgt u er wel voor dat u toch even bewogen heeft. En u slaat twee vliegen in één klap, want u haalt ook direct een heerlijke frisse neus!

Wanneer u elke dag met de auto naar uw werk gaat, is het nog een tip om op de fiets naar het werk te gaan. Dit is niet alleen milieubewust, maar zo komt u toch nog aan een portie dagelijkse beweging! We begrijpen echter wel dat u niet meer dan 20 kilometer per dag wilt fietsen, en dan liever wel de auto pakt. 

Vergaderen jullie veel op kantoor? Kies dan eens voor staand vergaderen. Dit wordt ook wel een stand-up meeting genoemd en is tegenwoordig erg populair. Probeer het eens uit zouden we zeggen!

Wilt u meer weten over beweging op kantoor? Ga dan voor professioneel advies eens langs een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt