Tips om fit en alert te blijven op kantoor

Heeft u moeite om fit en alert te blijven op kantoor? Veel mensen zijn aan het einde van de werkdag niet meer zo alert. Dit komt doordat een baan een groot deel van uw tijd in beslag neemt. Tegenwoordig werken veel mensen ook nog thuis. Voor veel mensen is het dan ook lastig om voldoende slaap en lichaamsbeweging te krijgen. Dit zorgt er voor dat uw niet meer zo fit en alert bent op kantoor. Dit is echter helemaal niet nodig, wij geven u namelijk handige tips om fit en alert te blijven op kantoor. 


Blijf in beweging

Om fit en alert te blijven op kantoor is het belangrijk om voldoende in beweging te blijven. Ga bijvoorbeeld eens met de fiets naar het werk in plaats van de auto. Maar ook tijdens het werk is het belangrijk om voldoende in beweging te blijven. Sta bijvoorbeeld regelmatig op tijdens het werk. Loop bijvoorbeeld wat vaker naar het toilet of het koffiezetapparaat of neem voortaan de trap in plaats van de lift!

Maar ook tijdens de lunch kunt u er voor kiezen om eens een rondje te gaan lopen. Beweging en wat frisse lucht zorgen er namelijk voor dat u fit en alert blijft op kantoor. 


Variatie

Variatie kan er voor zorgen dat u zich beter kunt concentreren op uw werkzaamheden. Zo blijft u fit en alert op kantoor. Probeer dus uw werkzaamheden te variëren. Wanneer u een afspraak heeft, probeer dit dan eens op een andere locatie dan aan uw bureau. Zo blijft u door de dag heen voldoende in beweging en krijgt u voldoende variatie in uw werk. 


Handige tip

Heeft u moeite om fit en alert te blijven op kantoor? Loop eens langs bij uw collega’s in plaats van een mailtje te sturen. Zo bent u weer even van uw plek af en heeft u wat contact met uw collega’s.

Wanneer je meer beweegt, raakt je lichaam er meer aan gewend om harder te werken. Hierdoor voelt u zich fitter en krijgt u meer energie. Dit zorgt er weer voor dat u meer ontspannen bent, wat weer resulteert in een betere nachtrust. Hierdoor bent u de volgende dag goed uitgerust en fit en alert op kantoor!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt