Tips gezond leven op kantoor

Gezond leven is steeds belangrijker. Een hele dag in een bureaustoel zitten en naar een computerscherm starten maakt dit er echter niet makkelijker op. Wanneer u niet uitkijkt, vliegen de kilo’s er aan op kantoor, want gezond eten op kantoor is er lang niet altijd bij. Denk alleen al aan weinig beweging, lunches en borrels met (alcoholische) versnaperingen. DeKantoorvakhandel heeft nu tips voor gezond leven op kantoor!
 

Gezond leven op kantoor? Het kan!

Ondanks dat het niet gemakkelijk is, is het niet onmogelijk om gezond te leven op kantoor. Wel zult u discipline moeten hebben en doorzettingsvermogen. Wij helpen u graag met onderstaande tips voor een gezonder leven op kantoor.
 

Beweging

Het is lastig om met een kantoorbaan voldoende te bewegen. Daarom geven wij u de tip om regelmatig even de benen te strekken. Wandel op en neer naar het koffiezetapparaat of naar die ene collega op de andere afdeling. 
Verder is het ook een aanrader om in de pauze eens even buiten een rondje te lopen. Lekker even een frisse neus halen, daar is nog nooit iemand slechter van geworden!
 

Thee drinken

Drink veel thee op kantoor. Bij voorkeur groene thee of kruidenthee. Dit is erg goed voor u, zo houdt u uw vochtgehalte op peil en krijgt u minder snel trek.
 

Gezond eten

Uiteraard is gezond eten belangrijk, maar die vette happen in de kantine zien er zo lekker uit! Verwen jezelf eens in de zoveel weken met een lekkere vette hap, maar eet de rest van de dagen gezond. Het is verstandiger om zelf een gezonde lunch mee te nemen naar uw werk, op deze manier komt u ook niet in de verleiding wat te halen. 
Veel mensen hebben overigens een snoeppot op hun bureau staan. U ook? Haal deze dan direct weg. Op deze manier is het wel heel verleidelijk om continu een snoepje te pakken. Zet in de plaats hiervan een mand met fruit neer.
 

Kantoorartikelen

Maar ook kantoorartikelen kunnen bijdragen aan gezond leven op kantoor. Denk hierbij aan een ergonomische bureaustoel, goed bureau en toetsenbord en muis. Meer over handige kantoorartikelen en gezond leven op kantoor? Neem contact op met uw plaatselijke kantoorvakhandelaar voor professioneel advies. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt