Printpapier: moet ik ander papier gebruiken voor een kleurenlaser- of inkjetprinter?

De kwaliteit van uw printer heeft onder andere te maken met de kwaliteit van uw printpapier. Er zijn verschillende soorten papier verkrijgbaar, elk geschikt voor een bepaald type printer; inkjetprinter en laserprinters. Dat moet ook wel, want waar laserprinters gebruik maken van een toner (poeder), printen inkjetprinters op printpapier met vloeibare inkt. Kies voor het meest optimale resultaat van uw afdruk dus voor het juiste printpapier voor uw laser- of inkjetprinter. 
 

Papier per printersoort

Printpapier voor inkjetprinters

Op printpapier voor inkjetprinters is een dunne coating aangebracht die het uitlopen van de inkt voorkomt. Daarnaast droogt de inkt op dit printpapier sneller op, waardoor u minder kans heeft op vlekken. Printpapier voor inkjetprinters is uitstekend geschikt om afbeeldingen in hoge kwaliteit scherp op uw printpapier afgedrukt te krijgen. 


Printpapier voor (kleuren)laserprinters

Printpapier dat is ontwikkeld voor kleurenlaserprinters kenmerkt zich door een extra hoge witheid, gladheid en zwaarte. Zo komen uw afdrukken in kleur het beste tot hun recht. Wanneer u printpapier dat ontwikkeld is voor laserprinters gebruikt in uw inkjetprinter is de kans op uitlopen aanwezig. 
 

Fotopapier

Kiest u voor speciaal fotopapier om uw foto's beter tot hun recht te laten komen? Let dan bij de aanschaf of dit fotopapier voor inkjetprinters of voor laserprinters geschikt is. Fotopapier voor laserprinters moet een aanzienlijke hoeveelheid warmte kunnen weerstaan, waar fotopapier voor inkjetprinters grote hoeveelheden vloeibare inkt moet kunnen verwerken. 
Let bij fotopapier ook op of u mat of glanzend fotopapier nodig heeft.Ga voor advies over printpapier dat geschikt is voor uw printer naar uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. Dé Kantoorvakhandel is de vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandels in Nederland en België en voorziet u in advies rondom het aankoopproces van printpapier en andere kantoorartikelen. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt