Lege cartridges weggooien

Lege cartridges: een drama voor wie nog snel even wat wil printen. Stel: u wilt snel nog even een printje uitdraaien voordat u naar huis vertrekt, maar halverwege blijkt de inkt op te zijn. Uit de lade bij de printer trekt u een paar nieuwe cartridges. U stopt deze in de printer, waarna u twijfelt of u de lege cartridges moet weggooien. Juist dit dilemma is belangrijk. Moet u lege cartridges weggooien of kunt u de cartridges beter inleveren, opnieuw laten vullen of laten recyclen?


Milieuvervuilend en niet duurzaam

Een dilemma zoals hierboven geschetst, kan heel gemakkelijk opgelost worden. Lege cartridges weggooien is een absolute no go. Wanneer u thuis of op kantoor een lege cartridge hebt, is het misschien gemakkelijk deze in de kliko of de prullenbak te werpen. Dit is om een aantal redenen zeker niet de juiste beslissing:
  • Een lege cartridge bevat altijd inktresten. Op het moment dat de cartridge met het normale vuil wordt verwerkt, kunnen giftige stoffen vrijkomen.
  • Een lege cartridge is geen onbruikbaar object. Het is net als een batterij of een accu opnieuw “op te laden”, waarna hij in dezelfde functie gebruikt kan worden.

Recyclen en opnieuw vullen

Wanneer u toch van uw lege cartridges af wilt, zijn er twee dingen die u kunt doen. Ten eerste kunt u de cartridges wegbrengen naar een speciaalzaak die ze op een verantwoorde manier laat recyclen. Ten tweede kunt u de cartridges tegen een vergoeding inleveren bij een printerzaak, die ze vervolgens als hervulbare cartridges voor klanten aanbiedt. Ook dit kunt u zien als een vorm van recyclen. 


Zelf cartridges nodig?

Als u vaker dan de bedoeling is aanloopt tegen een lege lade waar cartridges in hadden moeten liggen, dan is het misschien een idee voldoende en goede cartridges aan te schaffen. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om hervulbare of gerecyclede cartridges aan te schaffen. Dit is duurzaam én verantwoord. Zo kunt u met uw huishouden of uw kantoor toch een beetje bijdragen aan de toekomst van deze planeet.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt