Hoe moet ik cartridges navullen?

Het hangt van het type printer en de manier waarop u de cartridge behandelt af hoe vaak u de cartridge kunt navullen. Er zijn verschillende tips waarmee u de cartridge langer kunt hergebruiken. Het kan namelijk in het minste geval zo zijn dat u de cartridge twee keer opnieuw kunt gebruiken en in het gunstigste geval wel 10 keer. 

Het is belangrijk dat u de cartridge nooit helemaal opgebruikt. Dit heeft te maken met de mate waarop de printkop verwarmd wordt bij het printen. Gaat u namelijk door met printen terwijl de inkt op is, dan kan de printkop doorbranden omdat er geen (verkoelende) inkt meer over is om de printkop af te koelen. Het gevolg is dat de printkop uitdroogt en geen nieuwe inkt meer door kan laten. Het is dus tijd om de cartridge te vullen wanneer de computer aangeeft dat de cartridge (bijna) leeg is. Het is aan te raden niet te wachten totdat de afdrukkwaliteit erg slecht wordt of er blanco papier uit de printer komt. 

In plaats van de cartridge te vullen kunt u uw lege cartridges ook schenken aan een goed doel. 
 

Hoe haalt u de cartridge uit de printer? 

Ben zorgvuldig en voorzichtig met het uitnemen van de cartridge. Raak de printkop of de printplaat niet aan met uw handen. De cartridge kunt u het beste zo snel mogelijk laten navullen, de printkop wordt dan ook schoongemaakt tijdens dit proces. Laat een cartridge die u uit de printer heeft gehaald niet te lang buiten de printer staan in verband met uitdrogingsgevaar. Wanneer u een reserve cartridge heeft is het belangrijk deze ook geseald te bewaren net als die die u laat vullen. 

Wilt u weten waar u uw cartridge kunt laten vullen? Gebruik dan onze postcodezoeker voor de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt