Wat doe ik met lege cartridges?

Heeft u lege cartridges over? Gooi deze lege cartridges niet zomaar weg maar hergebruik deze! In het onderstaande artikel leggen wij van DeKantoorvakhandel.nl u uit hoe u lege cartridges kunt hergebruiken en waarom dit verstandig is om te doen. Dat het milieubewust is, kunt u natuurlijk zelf al wel raden! 
 

Waarom lege cartridges hergebruiken?

Veel fabrikanten van cartridges hebben een recycleprogramma en ook bij uw kantoorvakhandel kunt u lege cartridges inleveren voor hergebruik. De inktpatronen van de lege cartridges worden schoongemaakt, verpulvert en met ander recyclebaar plastic verwerkt tot nieuwe inktpatronen. Het omhulsel van een cartridge kan drie tot vijf keer hergebruikt worden. Een andere optie is om lege cartridges te schenken aan een goed doel, zoals de stichting AAP of Jantje Beton.

Deze manier van hergebruiken van cartridges wordt ook wel compatible cartridges genoemd. Deze cartridges zijn niet origineel, maar vaak net zo goed en een stuk goedkoper dan de originele cartridges.
Wilt u weten welke cartridge bij uw printer past? U vindt eenvoudig de juiste cartridge met onze Cartridgeselector.
 

Plaatselijke kantoorvakhandel

Wilt u meer informatie over het hergebruiken van lege cartridges, compatible cartridges of gewoon cartridges in het algemeen? Uw plaatselijke kantoorvakhandel kan u aan professioneel advies helpen. Gebruik onze postcodezoeker en bezoek de kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt