Kan ik (nog steeds) een flip-over gebruiken bij mijn presentatie?

Een flip-over is een veelgebruikt hulpmiddel. Wie vandaag of morgen een presentatie moet houden, is al snel geneigd daar allerlei digitale hulpmiddelen bij te gebruiken. Wie de techniek beheerst, kan dat met een gerust hart doen. Maar dan nog: vergeet ook de kracht van de ‘ouderwetse’ flip-over niet! In dit artikel vertellen wij u meer over de flip-over en het gebruik ervan.
 

De kracht van de flip-over

U bereidt uw presentatie goed voor en weet precies wat u gaat zeggen en wilt laten zien. Het zit in uw hoofd en staat allemaal op uw spiekbriefje. Maar ter plekke, voor het oog van uw publiek, tekent u uw ideeën en voorbeelden uit op de flip-over. Alle ogen zijn op u en het bord gericht. Zo heeft u gegarandeerd de aandacht.

Om te voorkomen dat uw publiek halverwege de rit door de bomen het bos niet meer ziet, gebruikt u voor elk nieuw idee een nieuw vel op de flip-over. Zo kan het publiek de lijn van uw verhaal precies volgen. Het voorkomt ook dat uw toehoorders naar de flip-over blijven staren om de brij aan informatie te ontcijferen en zo het vervolg van uw betoog missen.


Handige tip

Zorg er altijd voor dat u uw eigen nieuwe stiften meeneemt. Stelt u zich voor dat u midden in uw presentatie met een lege stift in handen staat. Altijd een paar verse stiften in de tas dus! Blauw en zwart om mee te schrijven, groen en rood voor het tekenen, onderstrepen en omcirkelen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt