Hoe werkt een couverteermachine?

Met een couverteermachine kunt u automatisch uw brieven, contracten, facturen en andere mailings zeer eenvoudig en snel laten vouwen, deze in bijbehorende enveloppen laten plaatsen en deze enveloppen door de couverteermachine laten sluiten. Zo zijn uw poststukken met een professionele couverteermachine gemiddeld zes keer sneller te verwerken dan wanneer deze handmatig worden gevuld en kunt u met een couverteermachine aanzienlijk tijd en personeelskosten besparen.

Let op: dit artikel over het gebruik van een couverteermachine is geschreven in algemene zin. Raadpleeg voor specifieke tips over het gebruik van uw couverteermachine de handleiding die u bij uw couverteermachine heeft ontvangen.


Programma kiezen

Met het bedieningspaneel op uw couverteermachine kiest u het programma van uw couverteermachine. U stelt eventuele bijlages in, geeft aan hoeveel vellen papier uw mailing bevat, kiest uit één van de diverse soorten vouwen en geeft aan welk formaat envelop er gevuld moet worden door uw couverteermachine.


Instellen van uw couverteermachine

Om een couverteermachine goed te laten functioneren moet u de breedte-instellingen van het papier en het soort envelop goed hebben ingesteld. Gebruik voor een optimale werking van uw couverteermachine enveloppen van het formaat C5 en/of C5/6. C5 enveloppen hebben een afmeting van 229x162 mm. C6/5 enveloppen hebben een afmeting van 229x114 mm. U kiest voor een C5 envelop wanneer u een A4-vel papier dubbelgevouwen in de envelop wilt. Een C6/5 formaat is geschikt voor een in drieën gevouwen A4-vel.
Met dit artikel weet u wat de werking is van een couverteermachine. Wilt u meer informatie? De kantoorvakhandelaar bij u in de buurt kan u van advies rondom aanschaf van een couverteermachine voorzien. Zoek een verkooppunt bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt