Hoe organiseer ik een lunch op kantoor?

In Nederland heeft u wettelijk gezien recht op een pauze. Afhankelijk van het aantal uur dat u werkt per dag, heeft u recht op een bepaald aantal minuten pauze. De pauze kan gebruikt worden voor verscheidene doeleinden. Eén van de belangrijkste activiteiten tijdens een pauze is lunchen. Lunchen stilt niet alleen uw trek, maar geeft ook weer energie voor de uren na de pauze. In veel bedrijven is het echter niet vanzelfsprekend dat er samen met collega’s geluncht wordt. Gezamenlijk lunchen is echter goed voor de productiviteit en tevens erg gezellig. Het is dan ook zonder meer een aanrader voor collega’s. Wellicht vraagt u zich nu af: hoe organiseer ik een lunch op kantoor? Lees dan snel verder.


Het belang van samen lunchen

Op basis van uw contract is bepaald hoeveel tijd u per dag mag besteden aan pauze. De pauze is ten eerste een rustmoment waarbij u het werk van de dag even kunt laten liggen. Daarnaast wordt de pauze veelal gebruikt om te eten. Na een pauze bent u dus niet alleen weer uitgerust, maar heeft u ook weer energie gekregen om de komende uren weer productief te kunnen werken. Toch wordt er lang niet in ieder bedrijf gezamenlijk geluncht. Mocht gezamenlijk lunchen bij u geen onderdeel zijn van de pauze, probeer dit dan te organiseren. Het samen eten, ontspannen en praten zorgt voor een volledig andere sfeer dan wanneer u louter samen bent tijdens het uitvoeren van uw werk. Houd het arbeidsethos hoog en organiseer een lunch samen met uw collega’s.


Zo organiseert u een lunch

Bij alles wat georganiseerd dient te worden, geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Om ervoor te zorgen dat uw lunch goed verloopt en dat u niets vergeet, is het van belang om de volgende zaken op orde te hebben: 
  • Aantal personen: inventariseer hoeveel collega’s mee willen lunchen. Hierdoor voorkomt u teleurgestelde medewerkers en niet genoeg of juist te veel eten. 
  • Budget: samen lunchen is zeer gezellig, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Spreek een prijs af die iedereen moet betalen voor de lunch en onderzoek wat uw werkgever bij wilt dragen.
  • Menu: spreek met uw collega’s af wat er op het menu staat voor de lunch. Goed overleg resulteert in een goede lunch!
  • Tijd: afhankelijk van de lengte van de betreffende pauze kunt u bepalen hoe uitgebreid de lunch op kantoor kan zijn.
Houd deze tips in uw achterhoofd en organiseer een lunch met collega’s. Dit is waarschijnlijk het begin van vele gezellige lunches met het hele team!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt