Hoe maak ik snel en goed aantekeningen?

Goede aantekeningen zijn essentieel, of u nu in het bedrijfsleven werkt of als een van uw kinderen nog op school zit of studeert: goed aantekeningen maken helpt aanzienlijk met het beter onthouden en begrijpen van de stof. Het klinkt misschien vreemd, maar goed en snel aantekeningen maken is een vak apart. U leert het door het regelmatig te doen. De juiste apparatuur en attributen geven u echter wel vele voordelen en zijn dan ook een goede optie om in gebruik te nemen als u er belang bij hebt om snel en goed aantekeningen te maken. Hoe maak ik snel en goed aantekeningen? Deze vraag wordt beantwoordt aan de hand van enkele handige tips en tricks die u de kunst van het aantekeningen maken bijbrengen.


Tips en tricks voor snelle en goede aantekeningen

Snel én goed dicteren is voor velen een kunst. Snel dicteren houdt vaak in dat u alles wel opgeschreven hebt, maar dat u de essentie van de vergadering of het gesprek mist. Goed dicteren kost vaak veel tijd, waardoor u andere bruikbare informatie misloopt. Met de juiste tips en apparatuur is het maken van goede aantekeningen voortaan een zekerheid. Denk bijvoorbeeld aan de volgende benodigdheden om u te ondersteunen tijdens het maken van aantekeningen:
  • Dicteerapparatuur: neemt het gesprek op. Zo kunt u het in alle rust terugluisteren en heeft u de kans om bij te dragen aan de discussie.
  • Dicteerpen: schrijven en opnemen tegelijk, het kan met deze handige pen.
  • Aantekeningenschrift: klinkt ouderwets, maar een degelijk schrift werkt een stuk fijner en sneller dan werken op losse blaadjes.

De perfecte mix

Met deze tips om aantekeningen te maken, wordt het een stuk makkelijker om snel en goed de benodigde informatie op te schrijven of op te nemen. Door deze producten te gebruiken, vindt u een perfecte mix tussen het actief luisteren en meedoen aan een gesprek, vergadering of discussie en het moment kiezen voor het maken van aantekeningen. Mis nooit meer dat goede idee, draag bij aan de discussie en maak snel goede aantekeningen met het gebruik van de juiste apparatuur en producten.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt