Hoe maak ik een planning voor 2016?

Voordat u een planning voor 2016 gaat maken vraagt u zich als eerste af wat het afgelopen jaar u gebracht heeft. Heeft u alles kunnen bereiken wat u gepland heeft? En staan er in 2016 speciale gebeurtenissen te wachten op zakelijk gebied waar u van kunt profiteren?

Stel doelen voor 2016

Stel een lijst van doelen op die u in 2016 wilt behalen. Formuleer deze doelen SMART. Dat wil zeggen, maak het doel Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Zo bepaalt u voor uzelf wanneer en hoe u in 2016 elk doel wilt bereiken.

  • Specifiek – Wat wilt u bereiken? Waarom wilt u dit bereiken? Wie zijn er bij deze doelstelling betrokken?
  • Meetbaar – Wat wilt u bereikt hebben? Hoe gaat u dat meten?
  • Acceptabel – Welk draagvlak moet u bij wie creëren om het doel te behalen? Sluit deze doelstelling aan bij een bestaand beleid?
  • Realistisch – Is het doel haalbaar? Is er een Plan van Aanpak?
  • Tijdgebonden – Wat is de planning? Wanneer moet het doel bereikt zijn? En vaak ook niet onbelangrijk; wat is de startdatum in 2016?
  • Nu u weet wat u wilt bereiken, hoe u dat gaat aanpakken en heeft nagedacht over de input die u daarvoor nodig heeft kunt u uw doelstellingen gaan vertalen naar een jaarplanning voor 2016.

Visitekaartjes 

Loop ook eens de visitekaartjes door die u in het afgelopen jaar heeft verzameld. Zitten hier nog contacten tussen waar u een draadje bij uit heeft staan? Het einde van het jaar is een goed moment om deze contacten warm te houden, denk bijvoorbeeld aan relatiegeschenken rond de kerstperiode. Wie weet levert dit nog afspraken op voor uw planning van 2016!

Maak gebruik van een planbord met een jaarplanning. Zo heeft u snel een overzicht van 2016. Gebruik deze jaarplanning op het planbord als conceptplanning voor 2016, voordat u aan de slag gaat met het definitief maken van uw afspraken.

Meer informatie over kantoorartikelen of gerelateerde zaken? Zoek dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt dankzij onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt