Hittegolf overleven op kantoor

Hoe overleeft u een hittegolf op kantoor? In de zomer hebben wij in Nederland nog wel eens last van een hittegolf. Maar ook wanneer het warm is, moet u vaak gewoon werken. U wilt dan natuurlijk weten hoe u gemakkelijk een hittegolf op kantoor overleeft. Daarom geven wij u handige tips om een hittegolf op kantoor te overleven!


Flexibele werktijden

Wanneer er een hittegolf in het vooruitzicht ligt, kunt u zich alvast voorbereiden om deze te overleven op kantoor. Overleg bijvoorbeeld met uw baas of het mogelijk is om wat eerder te beginnen. Zo vermijdt u de echte hitte. Begin bijvoorbeeld om 8 uur ‘s ochtends in plaats van 9 uur, zodat u aan het einde van de werkdag een uur eerder naar huis kunt. Zo kunt u beginnen met werken wanneer het nog wat koeler is. Zo kunt u zich tijdens een hittegolf beter concentreren op uw werk en dus gemakkelijk een hittegolf overleven op kantoor!


Voldoende water drinken

Tijdens een hittegolf is het belangrijk om voldoende water te drinken. Ook wanneer u op kantoor werkt, waar het misschien wel wat koeler is dan buiten, is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Wanneer u niet voldoende drinkt is de kans groot dat u last krijgt van hoofdpijn. Hierdoor kunt u de hitte van de hittegolf nog minder goed verdragen. Voldoende water drinken is dus een handige tip wanneer u een hittegolf op kantoor wilt overleven. 


Frisse maaltijd

Kies voor een frisse lunch wanneer het erg warm is. Zware maaltijden zijn namelijk moeilijk te verteren wanneer het warm is. Wanneer u last heeft van een hittegolf op kantoor kunt u het beste kiezen voor frisse en lichte maaltijden zoals een lekkere koude soep of een frisse salade. 

Met deze handige tips kunt u zonder moeite een hittegolf op het werk overleven! Natuurlijk zijn er ook kantoorartikelen die u hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een ventilator of een airco. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt