Tips tegen hitte op kantoor

Hitte op kantoor bestrijden? Niet elk kantoor heeft de beschikking over een airco, en dit kan in de zomer tot hoge temperaturen leiden op uw werkplek. Wanneer de temperaturen op uw werk hoog oplopen, maakt dit de werksfeer er niet veel beter op. Vaak bent u ook een stuk minder productief wanneer het heel erg warm is. Wij geven u graag tips over hoe u de hitte op kantoor kunt bestrijden en toch uw werkdag optimaal kunt benutten. 
 

Tips tegen warmte 

Hoe warm het buiten vaak ook is, het werk gaat (helaas) gewoon door. Om er voor te zorgen dat u toch uw werk netjes kunt afmaken door de warmte, kunnen de onderstaande tips u helpen bij hitte op kantoor.
 

Stel een tropenrooster in

Een tropenrooster instellen voor een werkdag. Normaal duurt uw werkdag van 09.00 - 17.00 uur. Wanneer u om 07.00 uur begint, mag u om 15.00 uur naar huis. Dit betekent dat u wel vroeger op moet staan, maar wel eerder naar huis mag. En van 07.00 - 09.00 is het vaak nog een stuk koeler dan om 17.00 uur!
 

Drink voldoende water

Uiteraard is het belangrijk om voldoende water te drinken. Zet altijd wat flesjes water koud in de koelkast zodat u en uw werknemers direct kunnen afkoelen. Verkoeling op kantoor is erg belangrijk.
 

Zorg voor ventilatoren wanneer er geen airco aanwezig is

Heeft u geen airco op uw kantoor? Zorg dan voor ventilatoren. Misschien denkt u dat ventilatoren de warme lucht dan door de ruimte blazen, maar ook hier hebben we nog een extra tip voor. Zet voor uw ventilator een bak ijsklontjes of koud water. De ventilator blaast op deze manier een koelere lucht door de ruimte.
 

Vermijd zware inspanningen

Zorg ervoor dat u niet te veel fysieke inspanning verricht tijdens de hoge temperaturen. 
 

Verlichting en apparaten

Wanneer uw kantoor genoeg licht heeft, is het een tip om de verlichting uit te laten of te dempen. Ook apparaten welke veel warmte genereren kunt u beter uitzetten, ook al is dit misschien niet altijd mogelijk.

Neem al deze bovenstaande tips in acht en werk toch productief tijdens de warmte. Op zoek naar facilitaire kantoorartikelen die u hierbij kunnen helpen? Gebruik dan de postcodezoeker op onze website en vind een kantoorvakhandel in uw buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt