Ik ben op zoek naar ECO tips voor op kantoor

Ook door verantwoorde kantoorartikelen te gebruiken kunt u al een bijdrage aan het milieu leveren. Onderstaande ECO tips sluiten aan bij een milieubewust en groen kantoor.
 

Zet groen op uw bureau

In een groene omgeving voelen we ons vaak prettiger. Groen in de kantoortuin heeft een gunstig effect op de prestaties. Werknemers voelen zich gezonder, zijn productiever en minder gevoelig voor stress als er een plant in de buurt staat. 
 

Verstuur klimaatneutrale post

Het transport van post en pakketjes veroorzaakt een enorme hoeveelheid CO2-uitstoot. De CO2-calculator van PostNL berekent hoeveel het kost om de uitstoot van uw pakketjes te compenseren. Dit wordt vervolgens door PostNL geïnvesteerd in groene windmolenprojecten in Taiwan. 
 

Milieuvriendelijk schoonmaken

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar schoonmaken is vervuilend. Een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf houdt de vloeren, bureaus en toiletten van uw bedrijf schoon zonder daarvoor gebruik te maken van agressieve chemische schoonmaakmiddelen.
 

Een milieubewust bureau

Let bij aanschaf van kasten, bureaus en ander kantoormeubilair op het Milieukeur. De materialen die voor producten met een Milieukeur gebruikt worden, zijn minder belastend voor het milieu dan het gangbare aanbod. Koopt u spullen die van hout zijn? Let dan op het FSC®-keurmerk. 
 

Bespaar elektriciteit

Gebruik voor ruimtes die continu verlicht moeten worden spaarlampen of LED-lampen. Koop apparaten zoals printers of faxen met het Energystar of GEEA-label. Een inkjetprinter verbruikt veel minder energie dan een laserprinter. 
 

FSC of PEFC papier

Print op milieuvriendelijk papier wat een FSC of PEFC keurmerk heeft. Beide keurmerken hebben als doelstelling het bosbeheer wereldwijd zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. 
 

Composteerbaar

Uw bureau wordt echt ecologisch verantwoord met de aanschaf van zogeheten composteerbare kantoorartikelen. Er verschijnen tegenwoordig steeds meer bureauaccessoires gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar materiaal. Het materiaal is een combinatie van FSC gecertificeerde houtvezelfs, maïs, suikerriet of bladeren. De producten zijn binnen 12 weken in een composterings-installatie volledig afgebroken. Composteerbare bureauaccessoires of andere kantoorartikelen zijn een zeer milieuvriendelijke keuze. Kies bijvoorbeeld uit een assortiment van brievenbakjes, boekensteunen, ladekasten, memoblokjes en showtassen. 

Uw kantoorvakhandel kan u uitstekend adviseren over groene kantoorartikelen. Vraag naar de speciale milieucatalogus voor een overzicht van alle beschikbare groene kantoorartikelen. Vind uw dichtstbijzijnde verkooppunt. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt